Μουσείο Τυπογραφείας

Πολίτες στην αναμονή για το… «ό,τι προαιρείσθε»

Δύο περιπτώσεις απασχόλησαν τη χανιώτικη επικαιρότητα τούτες τις ημέρες σχετικά με τα ΑμεΑ. Οχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν και άλλες… πολλές!
Ας μείνουμε όμως προσώρας σε αυτές:
Η πρώτη έχει να κάνει με την άρνηση της ΔΕΥΑΧ «να εγκρίνει την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δύο ΑμεΑ για πλήρωση ειδικών θέσεων ΥΕ Εργατών, επικαλούμενη Εσωτερικό Κανονισμό που προβλέπει ότι δεν μπορούν να προσληφθούν στο εργατοτεχνικό προσωπικό άτομα με αναπηρία άνω του 50%».
Η δεύτερη έχει να κάνει με τα παράπονα Δανών επισκεπτών της πόλης μας, οι οποίοι πηγαίνοντας στην παραλία της Ν. Χώρας δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν το Sea Track, το ειδικό σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα επειδή ο… μηχανισμός ήταν χαλασμένος!
[Αραγε οι άλλοι μηχανισμοί Sea Track, σε άλλες παραλίες της περιοχής όπου έχουν τοποθετηθεί, λειτουργούν;].
Οι Δανοί που ένας από τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη παραλία αλλά και ενδεχομένως τα Χανιά, ήταν το Sea Track, άμεσα διαμαρτυρήθηκαν.
Eξάλλου, διαμαρτυρίες είχαμε προχθές στον Δήμο Χανίων για το θέμα στη ΔΕΥΑΧ από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και όχι μόνο!
…Δύο περιπτώσεις, λοιπόν, με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο – πολίτη ο οποίος συνεχώς προσπαθεί να βρει το δίκιο του σε ένα κρατικό μηχανισμό που αδυνατεί να λειτουργήσει ή υπολειτουργεί!
Δύο μόνο από τις πάμπολλες περιπτώσεις που ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με τις “ιδιομορφίες” και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού “χαλασμένου μηχανισμού” που για να διορθωθεί, απαιτείται η διαμαρτυρία, οι φωνές, τα εξώδικα…
Αμείλικτα τα ερωτήματα, ειδικά στην πρώτη περίπτωση, όπου κάθε λογική εξαερώνεται μιας και το ίδιο το κράτος έρχεται αντιμέτωπο με τον εαυτό του δημιουργώντας μια δίνη μέσα στην οποία στροβιλίζεται ο άτυχος πολίτης!
…Κάπως έτσι, λοιπόν, κυλούν οι μέρες κι εμείς παραμένουμε εμβρόνητοι, επιμένοντας να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και πάντα στην αναμονή, για το… «ό,τι προαιρείσθε»!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.