Μουσείο Τυπογραφείας

Πολίτες προς ΔΕΗ: Εξηγήσεις και όχι υποσχέσεις

65193771_903973970001240_1501731050143875072_nΕξηγήσεις και όχι υποσχέσεις για τις ρυπογόνες γεννήτριες ζητούν από την ΔΕΗ κάτοικοι και φορείς στον Αποκόρωνα που παρευρίσκονται στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα οι γεννήτριες από τις Βρύσες ενώ ζήτησε σαφείς απαντήσεις μέχρι τη Δευτέρα από τα στελέχη των ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου ως προς το ποιος έδωσε την εντολή να μεταφερθούν οι γεννήτριες στις Βρύσες.
Ο κ. Κουκιανάκης επίσης, ζήτησε να απαντήσουν ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ αν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μπλακ άουτ στην Κρήτη και γιατί επιλέχθηκαν οι Βρύσες. Ζήτησε ακόμα να δοθεί εγγράφως χρονοδιάγραμμα και σχέδιο απομάκρυνσης των γεννητριών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αποκορώνου αν μέχρι τη Δευτέρα δεν δοθούν έγγραφες εγγυήσεις τότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά την ερχόμενη Τετάρτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου ο διευθυντής του ΑΗΣ Χανίων κ. Κοκκινάκης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει καμία γεννήτρια στον υποσταθμό της ΔΕΗ στις Βρύσες χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου.

Την αντίθεσή τους με την εγκατάσταση και λειτουργία των γεννητριών εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. κ. Σγουράκης και Ζώης ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση των γεννητριών.

Εκ μέρους της ΔΕΗ ο διευθυντής του ΑΗΣ Χανίων κ. Κοκκινάκης τόνισε ότι έχει διαβεβαίωση από Αθήνα ότι δεν θα λειτουργήσουν οι γεννήτριες χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου. Παραδέχθηκε ότι δεν είναι σύννομη η εγκατάσταση των ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών στις Βρύσες με βάση την τροπολογία του Μαρτίου 2019 που επέτρεπε την εγκατάσταση νέων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων στην Κρήτη αλλά αποκλειστικά σε μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Τσιχλάκης επανέλαβε όσα υποστήριξε ο κ. Κοκκινάκης ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει καμία γεννήτρια χωρίς την έγκριση της τοπικής κοινωνίας.
Εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλογών ανακοίνωσαν ότι θα συστήσουν επιτροπή αγώνα για να παρακολουθεί το θέμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.