Μουσείο Τυπογραφείας

Πολάκης: Αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

Την ικανοποίηση του για τις μεθοδικές κινήσεις και την καλή υνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά, προκειμένου μα ξεμπλοκάρει το χρονίζον θέμα της αξιοποίησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου μέσω της παραχώρησής του στον Δήμο Χανίων για συγκεκριμένες χρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εκφράζει με ανακοίνωση του ο αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου άλλωστε, σχετικά με την αρχική έγκριση από την ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) που έλαβε η μελέτη αξιοποίησης του Δήμου για το στρατόπεδο, είναι εύγλωττη και σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα για την οριστική παραχώρηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως Κυβέρνηση έχουμε μεριμνήσει για κάθε τι που θα μπορούσε να «κολλήσει» τις θετικές εξελίξεις στο θέμα και κυρίως για την χρηματοδότηση ( 1 εκ. € από το ΠΔΕ) της μετεγκατάστασης του στρατοπέδου και των σημερινών του λειτουργιών. Η δραστηριότητα αυτή άλλωστε, είναι και η ασπίδα εξαίρεσης του χώρου από τις διαδικασίες του Υπερταμείου, αφού τα ενεργά στρατόπεδα εξαιρούνται από την ένταξη.
Με αυτή την επιτυχημένη συνταγή θα πάμε παρακάτω, λύνοντας «κόμπους δεκαετιών» για ζωτικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας όλες τις παλιές παθογένειες του ελληνικού συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και μικρές και μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ιδιοτέλειες που δημιουργούσαν φραγμούς και βάλτωμα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.