Μουσείο Τυπογραφείας

Ποδοσφαιρόκοσμος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Παπαδάκη

Η νέα προσπάθεια του Βασίλη Παπαδάκη, ο οποίος εδώ και τρεισήμισι περίπου μήνες είναι ο ίδιος συγγραφέας ενός βιβλίου που αφορά τους προπονητές (“Προπόνηση θέσης στο ποδόσφαιρο”, ο τίτλος του) παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο επιμελητήριο, παρουσία ενός κοινού, που ως επί το πλείστον ήταν από το χώρο του ποδοσφαίρου. «Αν έλεγα ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση που τυγχάνει θα ήταν ψέματα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χανιώτης προπονητής, ο οποίος δέχτηκε την ερώτηση για την απήχηση που έχει η προσπάθειά του, μετά το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του βιβλίου.
«Το βιβλίο πάει αρκετά καλά, έως πολύ καλά για έναν συγγραφέα που πρωτοεμφανίζεται στον χώρο, που δεν είναι ένας χώρος που έχει και πάρα πολύ μεγάλο κοινό», τόνισε. «Απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα, σε προπονητές, αλλά η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Το βιβλίο προέκυψε από μια εσωτερική ανάγκη. Βασικά, προέκυψε από ένα τηλέφωνο! Ο εκδότης με πήρε κάποια στιγμή, είχε μια πρωτοβουλία, μου ζήτησε να βγάλουμε ένα βιβλίο με το θέμα της θέσης της προπόνησης, το αποδέχτηκα και προχώρησα σχετικά γρήγορα».
Εντύπωση όμως προκάλεσε και αυτό που είπε ο Βασ. Παπαδάκης ότι σκοπεύει να δημοσιευτεί δικό του βιβλίο στην Αγγλία, γραμμένο στα αγγλικά! «Πάντα υπάρχουν προκλήσεις. Πρέπει να βρίσκεις κίνητρα στην προπονητική, να είσαι δημιουργικός», επεσήμανε. «Ηδη, έχω τελειώσει ένα βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει όμως στην Αγγλία, θα είναι ξενόγλωσσο! Θα απευθύνεται σε κοινό που έχει την αγγλική γλώσσα, που είναι πολύ μεγαλύτερο βέβαια και είναι για ένα τελείως διαφορετικό θέμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε το επόμενο διάστημα».
Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε ο Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Βασίλη Παπαδάκη, ενώ στις δηλώσεις του χαρακτήρισε την προσπάθεια του αξιόλογη. «Επειδή έτυχε να γνωριστούμε το πρώτο διάστημα που ήρθα στον Πλατανιά, είναι ένα ανήσυχο πνεύμα, με διάθεση να μάθει, από τα κομμάτια των Ακαδημιών μέχρι τα υψηλά στάδια του ποδοσφαίρου. Και αυτό το δείχνει με πάρα πολύ κατατοπιστικό τρόπο μέσα στο βιβλίο του», τόνισε ο γνωστός προπονητής.
Τέλος, δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Κώστα Κωνσταντινίδη, μιας και η παρουσίαση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ενωσης. « Είναι το πόνημα ενός ανθρώπου που αφιέρωσε κόπο και χρόνο για να βγει ένα αποτέλεσμα, το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι υψηλοτάτου επιπέδου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.