Μουσείο Τυπογραφείας

Ποδηλατόδρομος – Αλλαγή χάραξης ζητούν οι Ποδηλάτρεις

Παρέμβαση για τη διαδρομή που θα ακολουθεί ο σχεδιαζόμενος ποδηλατρόδρομος από την αρχή της οδού Τζανακάκη έως και την οδό Χάληδων, κάνει η ομάδα “Ποδηλάτρεις”.

Eκφράζοντας την ελπίδα να προχωρήσει επιτέλους το συγκεκριμένο έργο, οι “Ποδηλάτρεις” διαφωνούν με την χάραξη του ποδηλατόδρομου.

«Σύμφωνα πάντα με την πληροφόρηση που πήραμε η ποδηλατική λωρίδα από την Γιάνναρη δεν θα συνεχίζει ευθεία στην Σκαλίδη αλλά θα κάνει ζικ-ζακ μέσω του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου για να συναντήσει τον ποδηλατόδρομο στην Πειραιώς», αναφέρουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους και σχολιάζουν: «Το λογικό είναι η ποδηλατική λωρίδα να συνεχίσει ευθεία με κατεύθυνση προς Πανελλήνιο και Κλαδισσό. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει ζικζακ δεξιά κι αριστερά σε κατηφόρα και ανηφόρα για να πάει στην Πειραιώς αφού μπορεί να πάει ευθεία και να στρίψει δεξιά. Άλλωστε οι ποδηλατόδρομοι είναι χρήσιμοι εκεί που είναι επικίνδυνα για τους ποδηλάτες, δηλαδή εκεί που έχει φόρτο κυκλοφορίας όπως στο τμήμα από Τζανακάκη μέχρι Σκαλίδη που σχεδιάζεται.

Στην Χάληδων(και στην Πειραιώς) δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη». Επισημαίνουν δε ότι «ο ποδηλατόδρομος της Πειραιώς είναι παράλογα επικίνδυνος όπως έχει κατασκευαστεί επειδή εγκλωβίζει τους ποδηλάτες σε ένα κανάλι. Ας συμβουλευθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου κι ο μελετητής τοΦΕΚ B 1053 – 14.04.2016(Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών για ποδηλατοδρόμους [Υποδομές ποδηλάτων]) του Υπουργείου Υποδομών κλπ ώστε να κατασκευάσει σωστά την νέα λωρίδα και να διορθώσει αυτήν της Πειραιώς».

ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ

Επικίνδυνη όμως παραμένει για τους ποδηλάτες η πλειονότητα των οδοστρωμάτων στις βασικές αρτηρίες της πόλης. Όπως αναφέρουν, «η Βενιζέλου με τα ανοιγμένα κανάλια των οπτικών ινών και τις λακούβες, η Κυδωνίας, η Πλαστήρα, η Γιάνναρη, η Σκαλίδη και η Σφακιανάκη με τα σαμαράκια είναι μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις».

Προτείνουν λοιπόν «αν πραγματικά θέλει ο Δήμος να φτιάξει ένα ουσιαστικό έργο να συμβουλευθεί τους μελλοντικούς χρήστες του ώστε να μην σπαταληθούν ξανά χρήματα για έργα άχρηστα όπως τον ποδηλατόδρομο της Πειραιώς που σπάνια χρησιμοποιείται. Και βέβαια να χαράξει από τώρα “το εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων” που όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή “είναι στους στόχους της”».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.