Μουσείο Τυπογραφείας

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι

Πολιτιστικό καλοκαίρι με έμφαση στην ποιότητα, στην κάλυψη όλων σχεδόν των καλλιτεχνικών χώρων και με απεύθυνση σε ενήλικους και παιδιά το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” του Δήμου Χανίων, το πρόγραμμα του οποίου παρουσιάστηκε και επίσημα χθες σε συνέντευξη τύπου.
Πυρήνας των εκδηλώσεων  θα είναι το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, αλλά και άλλα σημεία πολιτισμού, όπως ο Δημοτικός Κινηματογράφος, το ΚΑΜ, η Πύλη Σαμπιονάρα, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Γιαλί Τζαμί.
«Έχουμε προσπαθήσει να καλύψουμε όλες τις μορφές της Τέχνης σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, για να ψυχαγωγήσουμε όλους τους Δημότες μας, αλλά και τους επισκέπτες που θα έρθουν στην πόλη μας. Η γκάμα των εκδηλώσεων είναι πολύ πλούσια και ελπίζουμε ότι θα ευχαριστήσει τον κόσμο» δήλωσε η  αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελπίδα Τσιτσιρίδη. Η κ. Τσιτσιρίδη  έδωσε τα  εύσημα στην πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη καθώς το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος καταρτίσθηκε κατά τη δική της θητεία ενώ στάθηκε στη συμβολή των τοπικών κοινοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου για τις εκδηλώσεις στις περιαστικές περιοχές. Τέλος κάλεσε τους πολίτες να απολαύσουν και αυτό το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”.
«Ο Πολιτισμός είναι ανάσα, είναι ελπίδα, είναι παράδειγμα και είναι σαφέστατα, κέρδος», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιώργος Βαρουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην έκθεση γλυπτικής του Αντώνη Παυλάκη στο Γιαλί Τζαμισί που εγκαινιάστηκε χθες για να ακολουθήσει, όπως είπε, στον ίδιο χώρο, από 1 έως 31 Αυγούστου,  έκθεση γλυπτικής της  Αφροδίτης Λίτη, καθηγήτριας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ στο κτήριο της Πινακοθήκης συνεχίζεται η έκθεση Γ. Λάππα και ακολουθεί η έκθεση της εικαστικού  Α. Παπατζανάκη.
«Περιμένουμε τους συνδημότες μας αλλά και τους επισκέπτες μας στους χώρους ψυχαγωγίας του Δήμου Χανίων, το Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, τον Δημοτικό Κινηματογράφο, τους εκθεσιακούς χώρους του ΚΑΜ, τη Σαμπιονάρα, τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Γιαλί Τζαμί. Ελπίζουμε να υλοποιήσουμε κάθε γούστο. Η μικρή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάρτιση του προγράμματος οφείλεται και στο γεγονός ότι το υλικό του προγράμματος αυτού αποστέλλεται και από τα ίδια τα σχήματα, οπότε έπρεπε να περιμένουμε   όλο το υλικό, για να φτιάξουμε το πρόγραμμα», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ Όθωνας Χαραλαμπάκης.
Αναφορικά με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν μια σειρά από ανάγκες της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ ο κ. Χαραλαμπάκης απάντησε  πως «υπήρξε καθυστέρηση 3 εβδομάδων μέχρις ότου το ΑΣΕΠ να εγκρίνει το προσωπικό για τη θερινή περίοδο. Έτσι δουλέψαμε με το μισό προσωπικό από αυτό που είχαμε πέρυσι. Απολογούμαστε για ορισμένες ατέλειες που ενδεχομένως δουν οι επισκέπτες των χώρου μας. Δεσμευόμαστε πως μόλις έλθει το προσωπικό -περιμένουμε την πρόσληψη 7 ατόμων μέχρι το τέλος της εβδομάδας- θα αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα».
Όλοι οι ομιλητές ευχαρίστησαν το μόνιμο και το έκτακτο προσωπικό του Δήμου «τους αφανείς ήρωες που πασχίζουν για τον πολιτισμό», όπως επίσης τα μέλη των Δ.Σ. και των καλλιτεχνικών επιτροπών για τη συμβολή τους.
Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων διατίθεται στο Δημαρχείο Χανίων, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, στην ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ (Μεγάλο Αρσενάλι) και στο κιόσκι προπώλησης εισιτηρίων στη Δημοτική Αγορά. Το πρόγραμμα κοσμείται από βραβευμένες ζωγραφιές παιδιών.   Όλο το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή βρίσκεται στην ιστοσελίδα των “Χανιώτικων νέων”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.haniotika-nea.gr/politistiko-kalokeri-2018-to-programma/

1 σχολιο

  • [ROUSSEL EVELYNE] ~ ~ ~ Απάντηση

    Καλημερα Απο τη Γαλλια πού μενω πωσ μπορω ω αγαρασω εισητηριο για τη συναυλια του Γιαννη Κοτσιρα στα Χανια 31 08 2018 Δεν βρισκω τιποτα Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας EvelYne

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.