Μουσείο Τυπογραφείας

Πλήθος πιστών στον πανηγυρικό εσπερινό στον Αγ. Ραφαήλ (φωτ.)

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα άρχισαν να προσέρχονται οι προσκυνητές στο Ιερό Προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού “ Άγιος Ραφαήλ, Άγιος Νικόλαος και Αγία Ειρήνη”, παράπλευρα της νέας εθνικής οδού στο 18ο χιλιόμετρο Χανίων – Ρεθύμνου, στην τοποθεσία «Τρία Καμαράκια», άλλοι κρατώντας τάματα και άλλοι για να προσευχηθούν και ν’ ανάψουν στη χάρη Τους ένα κερί. Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Μεταξύ των προσκυνητών o δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Ιωάννης Κουκουράκης, δημοτικοί σύμβουλοι κ. ά.

Την ιστορία της θαυματουργικής εύρεσης των Ιερών Λειψάνων των Αγίων στη Μυτιλήνη μπορείτε να την διαβάσετε στον διαδικτυακό σύνδεσμο http://www.monastiria.gr/nisia-agaiou/nomos-lesvou/iera-moni-agiou-rafail-mitilinis/

Εμπνευστής του Ιερού προσκυνήματος με τον τρίκλιτο μικρό ναό αφιερωμένο στους νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη καθώς επίσης στον Τίμιο Σταυρό και στον Άγιο Εφραίμ, είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Ηλιάκης, ο οποίος, νωρίς το απόγευμα, μας είπε: «Θεωρούμε μεγάλη ευλογία που και φέτος θα γιορτάσουμε τους Αγίους της Μυτιλήνης, Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Ο κόσμος όπως και σε όλα τα χρόνια έτσι και φέτος έρχεται για να προσκυνήσει και να αποτίσει τιμή και αγάπη στους Αγίους. Θεωρούμε λοιπόν, μεγάλη ευλογία που εδώ στον χώρο αυτόν βρίσκονται οι Άγιοι μας και ευχόμαστε να σκεπάζουν, να βοηθούν και να δίδουν δύναμη σε όλον τον κόσμο».

Ο ίδιος επίσης σημείωσε ότι « στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός της Αναστάσεως, έρχονται οι Άγιοι όπως οι μυροφόρες να το ανακοινώσουν. Η γιορτή τους, λοιπόν, φανερώνει και πιστοποιεί την Ανάσταση Του», για να καταλήξει, λέγοντας: «Εμείς εδώ, όπως κάθε χρόνο για τις δύο ημέρες της εορτής, θα φιλοξενήσουμε προσκυνητές που έρχονται από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, ενώ θα προσφέρουμε σε όλους πανηγυρικό γεύμα».

Προς αποφυγή ατυχήματος είχαν ληφθεί μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.