Μουσείο Τυπογραφείας

Πλημμύρισαν σπίτια στα Χανιά (φωτορεπορτάζ)

  • Χαλάζι, περιοχή Πασακάκι
  • Πλημμύρισε η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου
  • περιοχή Κλαδισού
  • Κλαδισός ποταμός

Σε ποτάμια μετατράπηκαν δρόμοι των Χανίων από την ισχυρή βροχόπτωση τις απογευματινές ώρες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για επεμβάσεις κυρίως από κατοίκους υπογείων στο κέντρο των Χανίων που φοβήθηκαν ότι τα νερά από τους δρόμους θα οδηγούνταν στα σπίτια τους ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων.
Από την Π.Υ. έγινε κινητοποίηση μετά από τηλεφώνημα γυναίκας σε υπόγεια κατοικία κοντά στα Δικαστήρια αλλά τελικά εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος πλημμύρας.

Επίσης, πλημμύρισε πεζόδρομοι στο πάνω Κουμ Καπί. Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων έχουν φράξει τα φρεάτια.
Πολλά τα νερά και στην περιοχή του Κλαδισού από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα, στη συνέχεια και όταν η ένταση της βροχής έπεσε τα περισσότερα αποχώρησαν.
Νερά μπήκαν και σε σπίτι στο Καστέλι Κισσάμου από διπλανό χωράφι που είχε πλημμυρίσει και εκεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε άντληση. Επίσης αναφέρθηκε σημαντικός αριθμός αυτοκινήτων που έμειναν σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από εισροή υδάτων.
Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες  δέχονται συνεχώς κλήσεις για απεντλήσεις υδάτων από τις περιοχές κοντά στην οδό Γογονή, Μουρνιές κ.α ενώ βρίσκονται σε εγρήγορση για τυχών επανάληψη των φαινομένων τις νυκτερινές ώρες.
ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Χανίων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο δημοτικό δρόμο Αι Κυρ Γιάννης- Καλάθενες στην Κίσσαμο εξαιτίας κατολισθήσεων.

Κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Φωτακάδο – Παλαιά Ρούματα, λόγω κατολίσθησης.

Κατάπτωση βράχων και στο δρόμο Πλάτανος- Σφηνάρι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ. Βουλγαράκης,  μιλώντας στα “Χ.Ν.” απηύθηνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν να μετακινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων- καθιζήσεων σε περιοχές των δήμων Κισσάμου,  Καντάνου- Σελίνου, Κυδωνίας κ.α

Με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη άνοιξε προσωρινά για το βράδυ της Κυριακής και για το πρωί της Δευτέρας η γέφυρα στον Αλικιανό. Συνεχείς είναι οι κατολισθήσεις στον Φουρνέ.

Νο Comments