Μουσείο Τυπογραφείας

Πύθια μπερδέματα

Το “Σχέδιο Πυθία” έχει καταντήσει σενάριο κατασκοπευτικού θρίλερ πίσω απ’ το οποίο κρυβόταν μια σκοτεινή υπόθεση υπονόμευσης του αξιόμαχου της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας. Η πολύκροτη ιστορία περιπλέκεται, καθ’ όσον δεν είναι ένα το πρόσωπο με κατασκοπευτικό παρελθόν, αλλά και άλλα μεταξύ των οποίων αυτό που είχε στρατολογηθεί από την Τουρκική ΜΙΤ, η πορεία του οποίου είναι αδιευκρίνιστη.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει περίπου, από τότε, που στήθηκε η “σκευωρία” με κύρια επιδίωξη, να γίνει πιστευτό, ότι ο κ. Καραμανλής έπεσε στις εκλογές του 2009, όχι διότι προσέγγιζε τον Πούτιν με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, αλλά για να έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν» να οδηγήσει τη χώρα στα μνημόνια. Το ερώτημα πλανάται, αν το “Σχέδιο Πυθία” ήταν σκόπιμη παραγωγή “fake news” μια φούσκα που τη μεγάλωναν αφήνοντας να σέρνεται πολλά χρόνια, μια καταγγελία, ένα παραμύθι. Τον Ιανουάριο 2009 ελήφθησαν πληροφορίες από άνθρωπο της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του πρ/ργού Κ. Καραμανλή από μια ομάδα 20 ατόμων. Παρακολουθούσαν με διαφόρων τύπων αυτοκίνητα τις κινήσεις του πρωθυπουργού μεταξύ Ραφήνας και Μαξίμου, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή, να προβούν στη δολοφονική επίθεση.
Τον Μάρτιο του ίδιου έτους άλλη πληροφορία βεβαίωνε, ότι η “δολοφονία” απετράπη από Ρώσους πράκτορες οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους επιδέξιους εκτελεστές του σχεδίου στη Ν. Μάκρη, οι οποίοι εξαφανίστηκαν εγκαταλείποντας τα αυτοκίνητα. Απ’ αυτά μόνο ένα λευκό βαν ανακάλυψαν, στο οποίο βρήκαν πυρομαχικά, χάρτες ακόμα και ξηρά τροφή.
Τον ίδιο μήνα οι πληροφορίες φέρουν την ύπαρξη απορρήτου εγγράφου, κωδικοποιημένου, το οποίο δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη, που επελήφθη του θέματος, όπου βεβαιώνεται ότι ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή μεταξύ Ρώσων και τρομοκρατών στη Ν. Μάκρη. Ως εκ τούτου εκτιμήθηκε εκ μέρους της Υπηρεσίας Πληροφοριών, ότι το όλο θέμα ήταν σκευωρία των Ρώσων προς εξυπηρέτηση ορισμένων συμφερόντων, αφού θα επροκαλείτο ένταση μεταξύ Ελλάδας και των συμμάχων της. Δηλαδή ο εγκέφαλος του “Σχεδίου Πυθία” παραπλάνησε την Υπηρεσία Πληροφοριών ότι από ενέδρα δυτικών πρακτόρων υπήρχε σχέδιο δολοφονίας, ή ανατροπής του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας, κατασυκοφαντώντας έτσι την Υπηρεσία Πληροφοριών.
Τον περασμένο Ιανουάριο με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δεν παραπέμπει σε δίκη τους κατηγορηθέντες για τη “σκευωρία”, εξαφανίζει προηγούμενο βούλευμα και διατάσσει εξ αρχής ανακρίσεις για την υπόθεση, θεωρώντας ότι δεν είχαν μελετηθεί σωστά ορισμένα σημεία του θέματος.
Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να ερμηνεύσει, γιατί αναβίωσε αυτή την περίοδο το “Σχέδιο Πυθία” που το αναπαράγουν και το ερμηνεύουν, εκτός των ξένων, αλλά κυρίως οι ντόπιοι κονδυλοφόροι κατά το δοκούν.
Μια δαιδαλώδης υπόθεση έπρεπε τόσα χρόνια να είχε διερευνηθεί να μαθαίναμε την αλήθεια, να λαμβάναμε τα μέτρα μας ώστε να μη βρεθούμε στο μέλλον απροετοίμαστοι σε τέτοια σχέδια συνωμοσίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.