Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Φωτιά σε F-16 στην 115 Πτέρυγα Μάχης – ελαφρά τραυματίας ο πιλότος

pposgeionetai-9Σοβαρές ζημιές προκλήθηκε σε ένα F-16 Βlock 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων από πυρκαγιά που ξέσπασε στο αριστερό του πτερύγιο από διαρροή καυσίμου την ώρα που ήταν έτοιμο να απογειωθεί στις 3.30 το μεσημέρι. Ο πιλότος μεταφέρθηκε με ελαφρά εγκαύματα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων.
Όπως είπε στα «Χ.Ν.» ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Γιάννης Μαραγκάκης στο συμβάν έσπευσαν οι δυνάμεις του Β΄ πυροσβεστικού σταθμού που έχει ως έδρα το αεροδρόμιο. «Ήταν ένα δύσκολο συμβάν, ευτυχώς ο πιλότος γλίτωσε τα χειρότερα. Οι άντρες μας έσπευσαν άμεσα και έριξαν αφρό για να σβήσουν τη φωτιά από την υπήνεμη πλευρά ώστε να μην εισπνέουν τον καπνό από τα ανθρακονίματα από τα οποία είναι κατασκευασμένα το αεροσκάφος» ανάφερε ο κ. Μαραγκάκης. Στο συμβάν έσπευσαν 4 οχήματα της Π.Υ. με μεγάλο αριθμό αντρών.
Το αεροσκάφος δεν έχει καταστραφεί εντελώς, προανάκριση διενεργεί η 115 Πτέρυγα Μάχης.

( φωτό αρχείου )

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.