Μουσείο Τυπογραφείας

Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται στο Σύνδεσμο των Ελλήνων Βιομηχάνων

Με απόλυτη οργάνωση, όπως πάντα, το Συμβούλιο των «γερόντων» σε συνεργασία με τα νεότερα μέλη του ΣΕΒ (του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και όχι απλώς Βιομηχανιών, πλέον), έχει προαποφασίσει πολύ πριν πραγματοποιηθούν και τυπικά οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του νέου Γενικού Συμβουλίου, ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες θα καταλάβουν τις θέσεις, σε ποιο βαθμό θα υπάρξει ανανέωση και ποιοι θα σηματοδοτήσουν τη συνέχεια στο Σύνδεσμο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή διαδικασία των εκλογών θα ανανεωθεί, πρώτα απ΄όλα, η θητεία του σημερινού προέδρου Θόδωρου Φέσσα του Ομίλου Quest. Επίσης πρόκειται να ενταχθούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο:

*Ο Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής του ΟΤΕ, ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στην Deutsche Telecom

*Ο Μιχάλης Στασινόπουλος από τον όμιλο Βιοχάλκο

*Ο Οδυσσέας Αθανασίου, επικεφαλής της Lamda Development του ομίλου Λάτση

*Η Ηρώ Αθανασίου, επικεφαλής της Unilever στην Ελλάδα και την Κύπρο

*Η Νέλλη Κάτσου, εκ των βασικών μετόχων της Pharmaten που έχει δείξει ισχυρή δυναμική στα χρόνια της κρίσης

Παράλληλα αποχωρούν από το Διοικητικό συμβούλιο ο Πάνος Μαρινόπουλος, από τους βασικούς μετόχους του ομίλου Μαρινόπουλου, η Σοφία Εφραίμογλου της Μηχανικής, ο Ευθύμιος Βιδάλης που εκπροσωπούσε τον Τιτάνα και ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος που εκπροσωπούσε τον Όμιλο Στασινόπουλου.

Η είσοδος στο διοικητικό συμβούλιο του ίδιου του Μιχάλη Στασινόπουλου, μαζί με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί τον όμιλο Τιτάν, σηματοδοτεί την εκπροσώπηση των μεγάλων «τζακιών» της βαριάς βιομηχανίας στη χώρα μας που καταφέρνει όχι μόνον να επιβιώσει αλλά και να διεθνοποιήσει την παρουσία της. Η βαριά βιομηχανική δραστηριότητα συμπληρώνεται από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Ομάδας Ενέργειας του Συνδέσμου και παραμένει μέλος του Δ.Σ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει βεβαίως η αναβάθμιση της γερμανικής παρουσίας στη διοίκηση του ΣΕΒ με τη συμμετοχή του κ. Τσαμάζ, ενώ η εκπροσώπηση του ομίλου Λάτση σχετίζεται προφανώς με τον ιδιαίτερο ρόλο που θα διαδραματίσει στο εγχώριο οικονομικό τοπίο η επένδυση στο Ελληνικό.
Σημαντική είναι επίσης η τοποθέτηση της κυρίας Αθανασίου που εκπροσωπεί την κατηγορία των πολυεθνικών ομίλων, που όμως διαθέτουν και εγχώρια παραγωγική δραστηριότητα. Παράλληλα ορισμένα ισχυρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, όπως είναι ο κ. Γιάννης Γιώτης από τη βιομηχανία τροφίμων, ο κ. Βασίλης Φουρλής από τον τομέα του εμπορίου, οι κ.κ. Αλέξανδρος Μακρίδης και Κωνσταντίνος Μαραγκός από τη βιομηχανία, συμπληρώνουν τον καμβά της κορυφαίας εκπροσώπησης του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που παραμένουν στο Συμβούλιο ξεχωρίζουν βεβαίως ο νυν αντιπρόεδρος Σπύρος Θεοδωρόπουλος του διεθνούς πλέον ομίλου της Chipita (κατά πολλούς ο επόμενος πρόεδρος) ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης, εκπρόσωπος του ομώνυμου ομίλου, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αντιπρόεδρος κι αυτός σήμερα του συνδέσμου, ο Νίκος Καραμούζης που αντιπροσωπεύει τον τραπεζικό παράγοντα της οικονομίας, ο Ευτύχης Βασιλάκης από τον τομέα των μεταφορών και ο Γιώργος Κώτσαλος που εκπροσωπεί την ασφαλιστική βιομηχανία.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στη Σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θα παραστεί και θα είναι κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης θα μιλήσει στα μέλη του ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στην απογευματινή εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πρόκειται να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

ΠΗΓΗ: News247.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.