Μουσείο Τυπογραφείας

Πιάνει δουλειά ο Ο.Α.Κ.

Στην πλήρη αξιοποίηση του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο με την επέκταση του κεντρικού αγωγού άρδευσης προχωράει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.), εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον άρδευση για 14.000 στρέμματα και εξοικονομώντας ποιοτικό νερό ώστε να δοθεί προς ύδρευση και περιορισμό των γεωτρήσεων.

Στοιχεία για το έργο δόθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού χθες μετά από την προέγκριση της διακήρυξης που έλαβε το έργο από το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και ενόψει της δημοπράτησής του.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται τα  4.800.000 εκ. ευρώ και όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Α.Κ. Aρης Παπαδογιάννης «με την ολοκλήρωση αυτού του έργου που έχει ένα χρονοδιάγραμμα 18 μήνες και η συμβασιοποίηση του θα γίνει σε 3 μήνες από σήμερα  θα έχουμε  σημαντική μείωση των αντλούμενων υδάτων καθώς η κατάργηση των υφιστάμενων γεωτρήσων θα εξοικονομήσει ενέργεια και θα περιορίσει την υφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα».
Τονίζοντας την καθοριστική συμβολή του Ο.Α.Κ. στο να προχωρήσει αυτό το έργο ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε πως εργοδότης του έργου μπορεί να είναι το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης αλλά  αναθέτουσα αρχή, φορέας κατασκευής, προϊσταμένη αρχή, διευθύνουσα-επιβλέπουσα υπηρεσία είναι ο ΟΑΚ και αρμόδιο τεχνικό συμβούλιο το τεχνικό συμβούλιο του ΟΑΚ. «Καταλαβαίνετε τη σημασία του ΟΑΚ και την εμπιστοσύνη που του δείχνει το Υπουργείο» είπε ο κ. Παπαδογιάννης επισημαίνοντας πως «ο Οργανισμός μπορεί να αποτελέσει τον γίγαντα που θα φέρει την Κρήτη στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας».
Από τη μεριά του το μέλος του Δ.Σ. Θοδωρής Νίνος, αφού ευχαρίστησε το πολιτικό προσωπικό και  τη προηγούμενη διοίκηση επισήμανε πως το «περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκεκριμένου έργου είναι πολύ σημαντικό. Εξασφαλίζει 3.000 κυβικά ποιοτικού νερού που θα μπορεί να αξιοποιήσει η ΔΕΥΑΡ για την ύδρευση. Επίσης υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα καθώς το έργο στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης με χαμηλό κόστος ποιοτικού νερού άρδευσης για 14.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Τέλος η χρονική συγκυρία εκτέλεσης του έργου για το Ρέθυμνο είναι πολύ σπουδαία».
Μια σύντομη ιστορική αναφορά στην πορεία του έργου του φράγματος Ποταμών έκανε ο διευθυντής υδραυλικών έργων Μάρκος Πατρελάκης σημειώνοντας πως θα έχει «πολλαπλασιαστικά οφέλη» για όλο το Ρέθυμνο.
Τέλος ο κ. Παπαδογιάννης  ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υποδομών κ. Γιάννη  Κεφαλογιάννη και την βουλευτή κ. Ντόρα  Μπακογιάννη για τη στήριξη τους , τους διευθυντές διαχείρισης κ. Μαμαγκάκη και υδραυλικών έργων κ. Πατρελάκη και όλο το ανθρώπινο δυναμικό καθώς «το συγκεκριμένο έργο το προσπαθεί εδώ και 12 χρόνια ο ΟΑΚ  και η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε και πρέπει να το τονίσουμε γιατί ότι καλό γίνονταν εμείς το κρατήσαμε και το συνεχίζουμε».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Τη Δευτέρα εν τω μεταξύ, θα γίνει η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του “Δήμου Αποκορώνου” και του “Ο.Α.Κ. Α.Ε.” για την υποστήριξη υλοποίησης των εξής πράξεων:
• «Ύδρευση Αστικής-Τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του Ανατολικού Τμήματος ΔΕ Βάμου Δήμου Αποκορώνου» που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».
• «Εργασίες Αποκατάστασης Φθορών και Συντήρηση Κτηρίου Παιδικού Σταθμού Καλυβών».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.