Μουσείο Τυπογραφείας

Παίζοντας με τις πιθανότητες

Μερικές ώρες πριν από το Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας και όπως όλα δείχνουν η δόση του ενός δισ. ευρώ, θα φτάσει στην Ελλάδα όχι τον Μάρτη αλλά κατά τον Απρίλη, αφού… δεν βγήκαν οι χρόνοι στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την προστασία της α’ κατοικίας, κάτι που καταδεικνύει πως το σημαντικό αυτό προαπαιτούμενο δεν εκπληρώνεται εγκαίρως.
Ηδη, μας έχει προειδοποιήσει σχετικά  υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος όπως είπε τα ανοιχτά σημεία είναι πολλά, ιδίως στο διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και είναι μάλλον απίθανο να εγκριθεί η επιστροφή των 970 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα στο (μεθαυριανό) Eurogroup.
Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει τον… αγώνα δρόμου, μπας και προλάβουμε. Αγνωστο αν τα καταφέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παίζοντας έτσι με τις πιθανότητες, ας ελπίσουμε να διαψευστεί η πρόβλεψη του αξιωματούχου και οι θεσμοί να τα “βρουν” με την κυβέρνηση και να δώσουν το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης.
Και μπορεί βέβαια η δόση, που προέρχεται από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα, να μην είναι κρίσιμη για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει το δημοσιονομικό “μαξιλάρι”, στέλνει όμως το μήνυμα στις αγορές, ότι η Αθήνα καθυστερεί τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό, σίγουρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πορεία της οικονομίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.