Μουσείο Τυπογραφείας

Πέτρινα χρόνια

Σκοτεινές οι μέρες και νύχτες μιας ατέρμονης λιτότητας που παρά τις θαυμαστές ρήσεις περί εξόδου από τα μνημόνια, αυτές καλά κρατούν. Οι δύσκολες εποχές που διανύουμε, δύσκολα θα αλλάξουν. Γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει και οικονομίες δεν υπάρχουν παρά το αναμενόμενο τέλος των capital control που έκαναν ό,τι έκαναν την τριετία που μας πέρασε.
Το ζητούμενο φυσικά είναι αυτό, αν και πώς ο μέσος πολίτης θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής, που είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Ολοι αυτοί που πολιτεύονται με περηφάνια, δεν ζουν την καθημερινότητα στις φτωχογειτονιές της Αθήνας ή των άλλων μεγάλων πόλεων όπου βασιλεύουν η ανασφάλεια, τα δανεικά και οι κατασχέσεις.
Και δεν φτάνουν ούτε οι εκάστοτε ρυθμίσεις χρεών να καλύψουν την φτώχεια, πολύ περισσότερο να την αντιμετωπίσουν οριστικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.