Μουσείο Τυπογραφείας

Περιθώριο 20 ημερών για να υλοποιηθούν τα τραπεζικά προαπαιτούμενα

Ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά την τελευταία συνάντησή τους στην Αθήνα να κλείσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου όλα τα ανοικτά ζητήματα που άπτονται των τραπεζών.

Ο Ντέκλαν Κοστέλο διαμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο πως θα πρέπει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες σε σχέση με τον τραπεζικό κλάδο (νέος νόμος Κατσέλη, επέκταση εξωδικαστικού μηχανισμού), ώστε να συμπεριληφθούν στην πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση των θεσμών για την Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτόν θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα στο Δημόσιο, τα οποία υπολογίζονται σε 644 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα διευκολυνθεί κα ιη νέα απόπειρα έκδοσης κρατικών ομολόγων, η οποία προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάρτιο και θα στηρίξει την προσπάθεια επανασύνδεσης και των τραπεζών με τις αγορές

Στόχος της κυβέρνησης είναι το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου να έχουν αποκρυσταλλωθεί και τα «κρατικά εργαλεία στήριξης» των τραπεζών που θα βοηθήσουν τις τράπεζες να βελτιώσουν τους όρους των συναλλαγών πώλησης ή τιτλοποίησης δανείων που θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι θεσμοί ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να τρέξει γρήγορα το τελικό μοντέλο υποβοήθησης που θα προωθηθεί προς έγκριση στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.