Μουσείο Τυπογραφείας

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ “ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ”

Περιοδεία κλιμακίου ΑΝΕΛ στα Χανιά

KODAK Digital Still CameraΣυναντήσεις με φορείς των Χανίων και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε πενταμελές κλιμάκιο του κόμματος το οποίο βρέθηκε στα Χανιά το Σάββατο.

To κλιμάκιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποτελούνταν απο τον Γενικό Γραμματέα του κινήματος, κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα, τον πρόεδρο της νεολαίας και υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Διακομιχάλη, τον εκπρόσωπο τύπου και υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Θ Τοσουνιδη και τους αν. γραμματείς οργανωτικού κκ. Λορεντζάτο και Αγορίτσα.
Ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝ.ΕΛ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Τοσουνίδης αναφέρθηκε στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, στη συμβολή του Πάνου Καμμένου αλλά και των τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ, στην εξέλιξη της παραχώρησης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης «με ιδιαίτερη χαρά μπορούμε να πούμε στους Χανιώτες και στις Χανιώτισσες, ότι οι Ανεξαρτητοι Ελληνες άφησαν και ένα “δώρο”. Μια μεγάλη υπόθεση περίπου 70 χρόνων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Μια υπόθεση στην οποία οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο Πάνος Καμμένος πρωταγωνίστησαν για αυτή την ευτυχή κατάληξη».
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμες τόσο για την ίδια την Ευρώπη όσο και για την θέση της Ελλάδας. Όπως τόνισε ο κ. Καράμπελας η Ευρωπαϊκή Ενωση παρουσιάζει πολύ σημαντικά δομικά προβλήματα και αυτο είναι κάτι που φάνηκε ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια καθώς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που ήρθανε. Οι ΑΝΕΛ είχαμε και έχουμε την ίδια θέση με τους ιδρυτές της Ε.Ε. να υπάρχει η Ευρώπη των κρατών – εθνών, η Ευρώπη των λαών που θα χαρακτηρίζεται από ισότητα και ισονομία και που θα σέβεται την βούληση των πολιτών της. «Οι αλλαγές που χρειάζεται η Ε.Ε. είναι τέτοιες που θα πρέπει να επαναφέρουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα θεσμικά όργανα τα οποία είναι απολύτως νομιμοποιημένα δημοκρατικά να παίρνουν τις αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Από την Κρήτη ξεκινάμε τον αγώνα για αυτές τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου» ανέφερε ο κ. Νίκος Διακομιχάλης πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υποψήφιος ευρωβουλευτής και τόνισε πως οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα δείξουν «ποια Ελλάδα θέλουμε μέσα στην Ευρώπη και αν θέλουμε τελικά να υπάρξει η Ευρώπη των εθνών κρατών ή να συνεχίσουμε με την Ευρώπη να μετατρέπεται ουσιαστικά σε μία ομοσπονδιοποιημένη ένωση».
Μετά την συνάντησή του με το κλιμάκιο των ΑΝΕΛ, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο δήμο Χανίων και στην καθοριστική συμβολή τόσο της ηγεσίας των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου, όσο και τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ.
Οπως αναφέρθηκε στο τέλος της συνέντευξης τύπου, αύριο θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.