Μουσείο Τυπογραφείας

Η Περιφέρεια Κρήτης στο «EURAXESS»

Σε ημερίδα στο ΙΤΕ με θέμα «Τα ευρωπαϊκά εργαλεία για τη σταδιοδρομία και την κινητικότητα των ερευνητών, μοχλός ανάπτυξης σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο: Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «EURAXESS» και η συμβολή της σε αυτήν την κατεύθυνση», συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, υποστηρίζοντας δράσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του καινοτόμου ευρωπαϊκού έργου «WeB-InUnion» σχετικά με την προώθηση των βασικών αρχών της Ευρωπαϊκής Χάρτας και του Κώδικα Δεοντολογίας για τους Ερευνητές, στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα υιοθετούν θέματα όπως η Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων στην Έρευνα για την κινητικότητα και τον διαφανή τρόπο πρόσληψης των ερευνητών.
Το ευρωπαϊκό έργο WeB-InUnion και η πρωτοβουλία ΄΄EURAXESS΄΄ έχουν ως στόχο τις προσπάθειες των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Κέντρων σε περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο ώστε να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης για την περιοχή τους.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε στην ημερίδα η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Περιβάλλοντος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.