Μουσείο Τυπογραφείας

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

Περί “αλλαγής φύλου”

prlement-oct.. 2017ΔΙΚΑΙΩΜΑ του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός του, σχετικά με ποια “ταυτότητα φύλου” θέλει να κυκλοφορεί στην κοινωνία. Αρκεί βέβαια να υπάρχουν και εκείνοι οι ηθικοί κώδικες που δεν προσβάλλουν τους άλλους ούτε τον εαυτό τους και θα είναι αποδεκτοί από όλους.
ΕΞΑΛΛΟΥ, οι ειδικοί επί του θέματος γιατροί μάς λένε πως στη φύση δεν υπάρχει μόνο ένα φύλο, κι αυτό δίμορφο: το ανδρικό και το γυναικείο.
Στην πραγματικότητα, λένε, υπάρχει μια σειρά από φύλα:
– Πρώτον, είναι το χρωμοσωμικό φύλο, δηλαδή ΧΧ για τη γυναίκα και ΧY για τον άνδρα.
– Δεύτερον, είναι το γοναδικό, δηλαδή ωοθήκες για τη γυναίκα και όρχεις για τον άνδρα.
– Τρίτο φύλο είναι το ορμονικό, δηλαδή οιστρογόνα για τη γυναίκα και τεστοστερόνη για τον άνδρα.
– Τέταρτο φύλο είναι το φαινοτυπικό, δηλαδή τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, κόλπος ή πέος.
– Πέμπτο φύλο είναι το ληξιαρχικό, αυτό που δηλώνεται στο ληξιαρχείο.
ΑΡΑ, το άτομο που επιθυμεί να αλλάξει φύλο, για να καταλήξει στο «τι θέλει να είναι», κατά την άποψή μας, οφείλει να περάσει από μια διαδικασία. Η νομική/δικαστική “διόρθωση” του φύλου είναι ένα στάδιο σε μια μακροσκελή περίοδο “αλλαγής” που απαιτεί σε όλα τα στάδιά της και ψυχολογική υποστήριξη.
ΓΙΑ το λόγο αυτό, το ενδιαφερόμενο για αλλαγή “ταυτότητας φύλου” άτομο πρέπει να είναι ενήλικο (όχι 15 ετών), επειδή μια τέτοια απόφαση ζωής απαιτεί ωριμότητα που μόνο ένας ενήλικoς διαθέτει. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν αυτή να λαμβάνεται, χωρίς να έχει διασφαλιστεί (αποδεδειγμένα) εξειδικευμένη ιατρική γνωμάτευση.
ΣΥΝΕΠΩΣ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αντί να προβαίνουν σε άκομψα κομματικά παιχνίδια, με τόσο σοβαρά θέματα, θα έπρεπε να συγκροτούν διακομματικές επιτροπές, να συγκαλούν όλους τους αρμόδιους φορείς (ομού και την Εκκλησία για γνωμοδότηση), ώστε να βρίσκεται η χρυσή τομή, να κυριαρχεί η λογική και όχι η παρόρμηση. Επιπλέον, να μη προσβάλλεται το κοινό περί ηθικής αίσθημα ούτε περισσότερο το δικαίωμα του άτομο, να γίνεται σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση επί του θέματος, ώστε να παίρνονται και οι σωστές αποφάσεις.
Κομματικά παιχνίδια, δεν τα σηκώνει ούτε ο τόπος ούτε η εποχή μας.

2 σχολια

  • [anna kapa] ~ 12 Οκτωβρίου 2017 ~ 11:46 ~ Απάντηση

    ενημερωθητε λιγο καλυτερα γιατι τα γραφομενα σας μπορει να ειναι αρκετα προσβλητικα. Τρια σχολια επι του αρθρου σας. Πρωτον, κανεναν διεμφυλικο που θελει να κανει αλλαγη φυλλου δεν ενδιαφερει η γνωμη σας. Δευτερον, για πειτε μας λιγακι μιας και πιασατε ενα θεμα που δεν σας πεφτει λογος, τι ακριβως σας προκαλει και τι οχι; να ξερουνε και οι ανθρωποι τι μπορουνε να κανουνε μπροστα σας και τι οχι! για ενημερωστε τους για το υποκειμενικα ηθικως αποδεκτο, πως τους θελετε; με τζατζικι ή γιαουρτι; και Τριτον, κυριε Καλαϊτζογλου, που με τοση αγαπη και κατανοηση γραφετε για ανθρωπους και καταστασεις που δεν εχετε την παραμικροτατη ιδεα, το θεμα αυτο ειναι ιατρικης φυσης και γι αυτο το κανουν πριν τα 15. Γιατι το ατομο πρεπει ΠΡΙΝ την εφηβεια που “τσιμεντωνει” στο σωμα τα ανδρικα ή τα γυναικεια χαρακτηριστικα, πρεπει ΠΡΙΝ ξαναλεω, να κανει την απαιτουμενη διαδικασια. Τα θλιβερα αποτελεσματα των “μετα” που θελετε εσεις, τα βλεπετε στους τρανς που φυσικα εχουν μια τρομακτικα δυνατη ψυχη για να υποστηριζουν εστω κι ετσι, σε μια τραγικα φοβικη κοινωνια, αυτο που αυτες/ αυτοι θελουν για τον εαυτο τους.

  • [Αντωνης] ~ 13 Οκτωβρίου 2017 ~ 23:59 ~ Απάντηση

    “Πρώτον”, το άρθρο είναι γραμμένο για την ενημέρωση μη διεμφυλικών πολιτών προφανώς οπότε το αν τους νοιάζει ή όχι η γνώμη του είναι ουδέτερο.
    “Δεύτερον”, Του πέφτει και του παραπέφτει, πολίτης είναι και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την οποιαδήποτε γμώμη του.
    “Τρίτον”, η “τρομακτικα” δυνατη ψυχή που έχουν οι τρανς απορρίπτεται απο την ιατρικη φυση που υποστηριζετε οπότε έχετε έλθει σε αντίφαση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.