Μουσείο Τυπογραφείας

Πέρασμα στην ψηφιακή εποχή για δημότες τρίτης ηλικίας

Τη δυνατότητα να αναφέρουν προβλήματα καθημερινότητας στις αρμόδιες υπηρεσίες με ένα «κλικ» αλλά και να ψυχαγωγούνται βλέποντας βίντεο ή ακούγοντας μουσική δίνει σε ηλικιωμένους δημότες ένα νέο καινοτόμο σύστημα που εγκατέστησε ο Δήμος Χανίων στα 9 δημοτικά ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ.
Πρόκειται για ένα σύστημα που σχεδιάστηκε από τον Δήμο Χανίων στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities του Interreg Ελλάδας – Κύπρου.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει μέσα από ένα εύχρηστο τρόπο τη δυνατότητα σε ηλικιωμένους πολίτες που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου για προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν σε δημόσιους χώρους και δημοτικές υποδομές (π.χ. καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου κ.ά.).
Το σύστημα, που παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή την Παρασκευή στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην περιοχή Νεροκούρου, έχει ήδη εγκατασταθεί στα 9 δημοτικά ΚΑΠΗ καθώς και στο Δημαρχείο Χανίων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα “Χανιώτικα νέα” του Σαββάτου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.