Μουσείο Τυπογραφείας

Πειθαρχία αλλά και προβληματισμός

» Ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορωνοϊό και φοβούνται νέα καραντίνα

Πειθαρχημένοι ως προς τη χρήση μάσκας αλλά και προβληματισμένοι για το μέλλον και τον κίνδυνο επιστροφής σε καθεστώς καραντίνας, δηλώνουν Χανιώτες και Χανιώτισσες που μίλησαν στα “Χ.ν.” για τα εντεινόμενα τις τελευταίες ημέρες μέτρα πρόληψης και προστασίας ενάντια στην πανδημία.
H πλειονότητα αυτών που απάντησε ανέφερε ότι ακολουθεί τις υποδείξεις των ειδικών και τάσσεται υπέρ της εντατικοποίησης των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δε λείπουν πάντως και εκείνοι που αναφέρονται σε “δύο μέτρα και δύο σταθμά” ασκώντας κριτική σε κυβερνητικές αποφάσεις που αφήνουν “παράθυρα” στη δημιουργία συνθηκών συνωστισμού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα.

Εχουμε ευθύνη να υπακούμε
«Οσο μπορώ εφαρμόζω τα μέτρα. Έχω κι αναπνευστικό πρόβλημα. Όποτε μπω στο λεωφορείο όμως φοράω πάντα μάσκα όπως και στην τράπεζα κ.λπ. Ως προς τα μέτρα πιστεύω ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν και το ίδιο γίνεται και παγκόσμια. Άλλωστε δεν είμαι ειδικός για να προτείνω κάτι. Η ευθύνη μας είναι να υπακούμε τους επιστήμονες».
Νίκος

Οι νέοι δεν πειθαρχούν
«Τηρώ τα μέτρα. Νομίζω όμως ότι δε φτάνουν αυτά. Δυστυχώς δεν προσέχουν οι άνθρωποι.
Οι νέοι ειδικά δεν προσέχουν καθόλου. Πάνε σε κλαμπ, σε πισίνες κ.λπ.
Εκεί πρέπει να κάνει ελέγχους το κράτος».
Κατερίνα

Δύο μέτρα και δύο σταθμά
«Τι μας έχουν κάνει; Σκυλιά μας κατάντησαν. Είναι ελεεινοί.
Αυτοί δε φοράνε μια μάσκα κι εμάς μας κυνηγάνε.
Τα μέτρα είναι σωστά αρκεί όμως να τα τηρούμε όλοι.
Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά».
Κώστας

Χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι
«Προσπαθώ να εφαρμόσω τα μέτρα. Φοράω μάσκα σε κλειστούς χώρους, λεωφορεία κ.λπ.
Νομίζω ότι τα μέτρα είναι σωστά. Πρέπει όμως να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι.
Είναι για την προστασία τη δική μας».
Στέλλα

Επικρατεί φόβος
«Εγώ ακολουθώ τα μέτρα γιατί είμαι στον χώρο της εστίασης, οπότε καθημερινά είμαστε με μάσκες και γάντια. Και προσωπικά ειδικά στους κλειστούς χώρους τηρώ πάντα τα μέτρα. Νομίζω ότι υπάρχει φόβος και γι’ αυτό φοράνε πλέον πολλοί μάσκα.
Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω ότι χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι».
Δήμητρα

“Τσούζουν” τα πρόστιμα
«Ακολουθώ τα μέτρα λόγω φόβου και για την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Η αίσθησή μου είναι ότι γενικά πειθαρχεί ο κόσμος. Κάποιοι φοβούνται κι άλλοι όχι. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που λένε ότι όλα αυτά είναι φτιαχτά. Ο καθένας με το μυαλό που έχει. Για τους ελέγχους νομίζω ότι κόσμος φοβάται, γιατί τον “τσούζει” το 150άρι».
Μαρία

Σωστά τα μέτρα
Τηρώ κανονικά τα μέτρα. Θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και χρειαζόταν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
Επίσης, επειδή πολλά άτομα δεν εφαρμόζουν τα μέτρα ίσως χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι για να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο.
Από εκεί και πέρα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση νομίζω ότι θα χρειαστεί μια μεγαλύτερη αυστηροποίηση των μέτρων».
Κώστας

“Μίνι” καραντίνες
«Οταν μπαίνω σε κλειστό χώρο βάζω μάσκα. Θεωρώ όμως ότι οι περισσότεροι δεν ακολουθούν τις οδηγίες.
Σίγουρα χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι για να βλέπουμε αν τηρούνται τα μέτρα ειδικά σε κλειστούς χώρους. Δεν πιστεύω πάντως ότι θα πάμε ξανά σε μια κατάσταση καραντίνας γιατί δε θα το αντέξουμε οικονομικά.
Μπορεί να υπάρξουν “μίνι” καραντίνες».
Γιώργος

Υπερβολικό αυτό που ζούμε
«Δεν ακολουθώ τα μέτρα. Πιστεύω ότι είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό και τα “φουσκώνουν” και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Από εκεί και πέρα είμαι σε μια ηλικία που πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Βέβαια λένε ότι μπορεί να πάθεις τα πάντα. Όμως τι να πιστέψεις. Γι’ αυτό που πραγματικά ανησυχώ είναι μήπως πάμε ξανά σε καραντίνα, γιατί την τελευταία φορά είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τη δουλειά μου.
Πέρασα ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο και νομίζω ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει ζυγίσει καλά. Τα μέτρα στήριξης πρέπει να είναι για όλους κι όχι για μετρημένους.
Εμένα η επιχείρηση στην οποία εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος δεν εντάχθηκε στα μέτρα στήριξης οπότε είχα πρόβλημα.
Παναγιώτης

Δεν προτάσσουν την υγεία
«Τα μέτρα τα εφαρμόζουμε αλλά καταλαβαίνουμε και την κοροϊδία και μας ενοχλεί.
Οταν δηλαδή πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα, όπως π.χ. πληρότητες σε πλοία κ.λπ., δεν ενδιαφέρουν τα μέτρα;
Εγώ ανησυχώ για το θέμα της υγείας. Θεωρώ ότι δυστυχώς ό,τι γίνεται γίνεται με γνώμονα το μικρότερο οικονομικό κόστος κι όχι την υγεία».
Ιωάννα

Φοβάμαι νέα καραντίνα
«Ακολουθώ τα μέτρα. Οταν μπαίνω π.χ. σε λεωφορείο φοράω μάσκα. Νομίζω πάντως ότι χρειάζονται πιο εντατικοί έλεγχοι και ανησυχώ μήπως πάμε σε μια νέα καραντίνα από το φθινόπωρο».
Αναστασία

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.