Μουσείο Τυπογραφείας

AΠΟ ΤΗΝ 7η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

“Παιχνίδια” με το νοσοκομείο Χανίων

07Με το… καλημέρα επιχειρείται απόσπαση παιδοχειρουργού του Νοσοκομείου Χανίων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μάλιστα, ενώ ο παιδοχειρουργός είχε ορκιστεί στις 31 Ιουλίου στον Νοσοκομείο Χανίων, λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Αυγούστου, βρέθηκε στη λίστα εφημερίας της παιδοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ!
Τα παραπάνω καταγγέλει  η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Π. Ορφανουδάκη και παράλληλα εξαπολύει βολές κατά της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων,
«τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε θεατές μίας απαράδεκτης προσπάθειας της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με την ιατρική υπηρεσία του  Π.Ν. Ηρακλείου  και Κύριος οίδε ποιανού άλλου  να αποσπασθεί ο πρόσφατα  προσληφθείς  στο Γεν. Νοσοκ. Χανίων 2ος   Παιδοχειρουργός , με το πρόσχημα “να μην αποδυναμωθεί το “Κέντρο στο ΠΝΗ”!!!!!».
Η κ. Ορφανουδάκη επισημαίνει ότι στις 23 Μαίου «και αφού είχε κριθεί απαραίτητη για την  λειτουργία του Παιδοχειρ/κού τμήματος στο Γ.Ν. Χανίων η παρουσία 2ου παιδοχειρουργού, τόσο  απο την διοίκηση όσο και το Δ.Σ., προκηρύχθηκε επισήμως 1 θέση Επιμελητού Β’.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής  και έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία πρόσληψης του νέου συναδέλφου με εγγραφή του στον οικείο σύλλογό μας, την διεκπεραίωση των διοικητικών  διαδικασιών  με την ορκωμοσία του στις 31.07.2017 στο Νοσοκομείο μας,  την Κυριακή 06.08.2017  βρίσκεται ο συνάδελφος στην λίστα εφημερίας της παιδοχειρουργικής του ΠΝΗ ,ενώ στο Νοσοκομείο Χανίων  επειδή δεν εφημέρευε  κανείς, κλήθηκα να αντιμετωπίσω παιδοχειρουργικό περιστατικό το οποίο διεκομίσθηκε τελικά για περαιτέρω αντιμετώπιση στο ΠΝΗ».
Η ίδια με αφορμή αυτό το γεγονός κάνει λόγο για «προσπάθεια απόσπασης του 2ου Παιδοχειρουργού στο ΠΝΗ» και για  «αξιοποίηση   προσωπικών πληροφοριών  που ανέφεραν οτι λίγο – πολύ  ήταν “ προκανονισμένη”  η απόσπαση  του  “απο την πρώτη κιόλας ημέρα”» και διερωτάται:
•Πώς είναι δυνατόν να εργάζεται ο συνάδελφος  σε  άλλο Νοσοκομείο από αυτό που είναι τοποθετημένος χωρίς γραπτή απόσπαση ; Στην  “Διαύγεια” δεν υπάρχει αντίστοιχη ανάρτηση.
•Γιατί να προκηρυχθεί  θέση σε άλλο Νοσοκομείο απο αυτό που “πρέπει να στηριχθεί “ ;
•Η παρουσία  παιδοχειρουργών  στα Νοσοκομεία  είναι απαραίτητη γιατί τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες, άρα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν απο τους γενικούς χειρουργούς , γι΄αυτό εξάλλου υπάρχει και η ειδικότητα του παιδοχειρουργού !
•Πώς νοείται εν μέσω του καλοκαιριού και δη μήνα Αύγουστο να παίρνει άδεια ο ένας ιατρός και να αποσπάται ο άλλος και με αυτό τον τρόπο να μένει ακάλυπτος ο νομός; Μήπως με αυτό το προηγούμενο ανοίγει ο δρόμος για αντίστοιχες μετακινήσεις άλλων ειδικοτήτων όποτε το “Κέντρο” θεωρήσει ότι  έχει αυξημένες ανάγκες;
Καταλήγοντας εκφράζει την ελπίδα ότι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι θα προβούν «άμεσα στις ενέργειες οι οποίες θα  αποκαθιστούν την ορθή τάξη, προς  όφελος των Χανιωτών ασθενών  και μόνο!!».

Καθησυχαστικός  ο Μ. Βουλγαρίδης
Καθησυχαστικός όσον αφορά την παρούσα κατάσταση εμφανίστηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ο οποίος μιλώντας χθες στα «Χ.ν» είπε πως η απόσπαση του παιδοχειρουργού στο ΠΑΓΝΗ είναι προσωρινή. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαρίδης, «από 31 Ιουλίου που ορκίστηκε ο δεύτερος Παιδοχειρουργός ήρθε να προστεθεί στην υπάρχουσα δύναμη του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και το Νοσηλευτικό Ίδρυμα έχει Παιδοχειρουργικό Τμήμα με δύο ιατρούς. Ο γιατρός που ορκίστηκε στις 31 Ιουλίου,  υπηρετούσε ως Επικουρικός γιατρός στο ΠΑΓΝΗ και εκεί είχε προγραμματίσει να κάνει κάποιες εφημερίες. Για τον λόγο αυτό δόθηκε από την 7η ΥΠΕ μία δεκαπενθήμερη παράταση της εμφάνισής του εκεί. Δεν θα κρατήσει όλο τον μήνα και δεν είναι για όλες τις εφημερίες του Αυγούστου. Στις 16 του μήνα ο γιατρός θα είναι πίσω στα Χανιά και σιγά – σιγά θα ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του Παιδοχειρουργικού Τμήματος».

Β.ΤΩΜ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.