Μουσείο Τυπογραφείας

Πάτρα: 19χρονος έσπασε το σαγόνι 16χρονου συμμαθητή του

Νέο κρούσμα βιαιοπραγίας και σχολικού εκφοβισμού  σημειώθηκε σε ΕΠΑΛ, αυτή την φορά  στην Πάτρα. Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη  πριν από μερικές ημέρες, με πρωταγωνιστή έναν 19χρονο μαθητή.Σύμφωνα με καταγγελία του πατέρα του μαθητή, ο οποίος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όλα ξεκίνησαν από μία διαφωνία στην διάρκεια συζήτησης μεταξύ συμμαθητών. Ο 16χρονος γιος του διαφώνησε με τον 19χρονο ο οποίος ήταν χρόνια αθλητής της πυγμαχίας.

Ο 19χρονος του είπε μία κουβέντα, ο συμμαθητής απάντησε με μία πιο υβριστική έκφραση – σε φιλικό τόνο – η οποία τον ενόχλησε. Εν συνεχεία, σηκώθηκε όρθιος, του είπε σε αυστηρό τόνο «πως του μιλάει έτσι» και πριν προλάβει ο 16χρονος συμμαθητής του να πει έστω και μία κουβέντα, του είχε καταφέρει μία δυνατή γροθιά στο σαγόνι με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει κατάγματα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και μάλιστα υπεβλήθη την περασμένη Τρίτη σε επέμβαση, με τους ορθοπεδικούς να του τοποθετούν τρεις λάμες στην κάτω γνάθο, καθώς είχε σπάσει σε τρία σημεία.

Ο 16χρονος μαθητής είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ ο πατέρας του δηλώνει διατεθειμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του ενήλικα μαθητή.

Ο δράστης εξαφανίσθηκε μετά το περιστατικό κι έμεινε κρυμμένος για 48 ώρες μέχρι να περάσει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας.

Το θέμα έφθασε μέχρι και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης προκειμένου να ληφθούν παιδαγωγικά μέτρα κατά του 19χρονου μαθητή, ο οποίος όχι μόνο τα έβαλε με συμμαθητή του, αλλά προκάλεσε και αναστάτωση σε μία ολόκληρη σχολική κοινότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.