Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάσεις βιβλίων

Εκδηλώσεις για παρουσιάσεις βιβλίων θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά σήμερα και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα:

“ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ”
Παρουσίαση του βιβλίου: “Προστασία Μάρτυρα” θα γίνει στο βιβλιοπωλείο: “Επιλογές” σήμερα Σάββατο στις 5 μ.μ.. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – εκδότης Γιώργος Μωύσογλου, η εκπαιδευτικός Ειρήνη Χιωτάκη και η συγγραφέας Ειρήνη Ανδρουλάκη.
Στην εκδήλωση καλούν η Δυάς Εκδοτική και η συγγραφέας.

“Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ”
Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Χριστίνας Αποστολίδη: “Ο λύκος και η πεταλούδα” οργανώνουν οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο Koukoubook σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη.

“ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ…”
Παρουσίαση του βιβλίου: “Μετά το Άουσβιτς: Ανθολογία Γερμανόφωνης Ποίησης” (εκδόσεις: Ροές), σε μετάφραση Γιώργου Καρτάκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Αννα Λαμπαρδάκη και Βαρβάρα Περράκη.

“ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ”
Το βιβλίο του Μανώλη Μανούσακα «Ιστορικά κτήρια της πόλης των Χανίων», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ, παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου “Κωνσταντινουπολειάδα”, η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε συνεργασία με το περιοδικό και τις εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Επίτιμος Eφορος Αρχαιοτήτων Μιχάλης Ανδριανάκης και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης και ιστορικός ερευνητής Χρήστος Μαχαιρίδης.

“ΣΑΣΜΟΣ”
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη: “ΣΑΣΜόΣ” θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος”.
Στην εκδήλωση προσκαλούν οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιοεμπορική”.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίγραφα του βιβλίου του. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ζοέλ Λοπινό, ο δικηγόρος Γιώργος Βεργάκης και ο Σπύρος Πετρουλάκης.  Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός/συγγραφέας Μαρία Σαρρή.  Τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Γιάννης Γιαννακάκης (κιθάρα) και ο Γιάννης Σίνης (τραγούδι-λαούτο).

“ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ”
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νεκταρίας Μενδρίνου: “Σύννεφα στο νερό”   οργανώνουν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο “Το βιβλίο”.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, προϊσταμένη στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, Μαρίνα Αρετάκη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΡΕΖΙΣ ΝΤΕΜΠΡΕ
Τον Γάλλο διανοούμενο Ρεζίς Ντεμπρέ παρουσιάζουν, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Τοπική Επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων, το περιοδικό και οι εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ. Για το βιβλίο του Ρεζίς Ντεμπρέ «Εξηγώντας τη δημοκρατία στην κόρη μου» θα μιλήσει η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη και για το «Εγκώμιο των συνόρων»  ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Στέλιος Ροζάκης. Για τον Ρεζίς Ντεμπρέ θα μιλήσει ο πολιτικός επιστήμονας Χάρης Μπίσιας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χρήστος Μαχαιρίδης. Παρέμβαση θα κάνει ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ. Νίκου Καζαντζάκη, Σήφης Μιχελογιάννης.   Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσει ο ηθοποιός Μανώλης Ντουκάκης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Ρεζίς Ντεμπρέ.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.