Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Παρουσιάσεις βιβλίων

Εκδηλώσεις για παρουσιάσεις βιβλίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα στα Χανιά. Eιδικότερα, το βιβλίο  του Χανιώτη λογοτέχνη, Αριστείδη Γ. Αρχοντάκη «Πολύ μικρά γλυκά τίποτα φυλαγμένα σε σπιρτόκουτα» παρουσιάζουν στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Τοπική Επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ. Για τη νέα συλλογή διηγημάτων του Αριστείδη Αρχοντάκη θα μιλήσουν η φιλόλογος Ρούλα Βουράκη και ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης και συγγραφέας Χρήστος Μαχαιρίδης. Παρέμβαση θα κάνει η ψυχολόγος Νικολέτα Μπουλταδάκη και  αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος και ηθοποιός Μυρτώ Δρακάκη.
Εξάλλου, το βιβλίο ντοκουμέντο του Λεωνίδα Κακάρογλου «Ημερολόγιο Ατομικόν Γεωργίου Κακάρογλου – Εν Σμύρνη 1918-1919» θα παρουσιαστεί  στις 8 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων. Θα μιλήσουν: Ο Κυριάκος Κώτσογλου, Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης, PhD, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κρήτης, η Στέλλα Γκοζάνη Χαριτάκη, Προέδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ο Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας—υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και ο Λεωνίδας Κακάρογλου, ποιητής-συγγραφέας Αποσπάσματα του Ημερολογίου που κρατούσε ο Γεώργιος Κακάρογλου, σπουδαστής της Ευαγγελικής Σχολής της Σμύρνης το 1918-1919, θα διαβάσει η Χριστίνα Βεριβάκη. Συνοδεύει στο πιάνο ο Δημήτρης Ντρουμπογιάννης Στην εκδήλωση θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή των Ελλήνων στη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία. Προλογίζει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.