Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος: “Οι αιωνόβιες ελιές της Κρήτης” του φωτογράφου Μανόλη Τσαντάκη (εκδόσεις: “Mystis”) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο).
Θα προλογίσει ο περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο π. Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, Αντώνης Ανηψητάκης. Ποίηση και κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσουν τα μέλη του θεάτρου Σητείας: Κατερίνα Καπαρού, Βίκυ Χατζοπούλου και Τζίνα Στεπανιάν.
Η εκδήλωση θα γίνει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ
Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παπαδογιαννάκη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και προέδρου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ρεθύμνης,  “ο Αντισκάρος  (ή) ‘ Και τα μάτια της στο πράσινο της Βερόνας”,  διοργανώνουν το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 8 μ.μ.
Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο αναφέρεται στην πρώτη επιδρομή των Τούρκων στην Κρήτη το 1645, στην πολιορκία των Χανίων και του Ρεθύμνου και στην άλωση των δύο αυτών πόλεων (1645, 1646).
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Μαρία Πατρελάκη, DEA Φιλολογίας, επίτιμη γυμνασιάρχης, Αλεξάνδρα Ζερβού, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ελπινίκη Νικολουδάκη – Σουρή, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης  και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίζει η Κούλα Γιομελάκη, φιλόλογος.

2ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ
Το νέο βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη: “Τετράδια ονείρων” παρουσιάζουν ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο: “Το βιβλίο” και τις εκδόσεις Καστανιώτη, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Υψηλαντών 30, Χανιά).
Για τη συγγραφέα θα μιλήσει ο ποιητής, Λεωνίδας Κακάρογλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, μεταφράστρια και πεζογράφος, Λίλα Τρουλινού, με θέμα: «Η ονειροβιογραφία της Ζυράννας Ζατέλη».
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, Ντία Κοσκινά.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η Ζυράννα Ζατέλη θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ
Παρουσίαση του βιβλίου της Λένας Μαντά: “Ζωή σε πόλεμο” διοργανώνουν την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” το βιβλιοπωλείο: “Βιβλιοεμπορική” και οι εκδόσεις Ψυχογιός. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.