Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσιάσεις βιβλίων

Σε μορφή θεατρικού δρώμενου θα παρουσιαστεί το βιβλίο για παιδιά της μουσικοπαιδαγωγού, καθηγήτριας φωνητικής και συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη: «Γιαγιά, σ’αγαπώ» σήμερα στις 10 π.μ. στη Μεγάλη Αίθουσα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κολυμπαρίου, το Νηπιαγωγείο Σπηλιάς, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τους, το βιβλιοπωλείο «Αναζήτηση» κι οι εκδόσεις Μίνωας σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά.
Στο δρώμενο του οποίου τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Θεώνη Κουτσουνάκη,  η Μάρω Θεοδωράκη θα συνοδεύσει στο πιάνο τους ηθοποιούς με μουσική, που η ίδια έχει δημιουργήσει, ενώ την ίδια θα συνοδεύσει με τη λύρα του ο Σταύρος Ψαρουδάκης.  Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Έφη Τζινευράκη, Αγγελική Βαλερά και Αχιλλέας Βαλεράς. Για το βιβλίο θα μιλήσει η ψυχολόγος Ελίνα Πετράκη. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ευθυμίου (ιστορικός) και του Μάκη Προβατά (δημοσιογράφος): “Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία”, διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι εκδόσεις Πατάκη στο Πνευματικό Κέντρο σήμερα στις 8 μ.μ.. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η οικονομολόγος Μαρία Φουντεδάκη. Συντονισμός: Εμμυ Παπαβασιλείου.

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όπως το ψωμί» (εικονογράφηση: Αγγέλα Μάλμου), που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης», θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 5 Μαΐου στις 8 μ. μ.
Την παρουσίαση διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων και οι εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αντιδήμαρχος Χανίων, φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη και η φιλόλογος Στέλλα Αλιγιζάκη. Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Μιχάλης Αεράκης. Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο γενικός  γραμματέας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης, θα πλαισιωθεί επίσης με το μελοποιημένο πρόσφατα στο ΚΑΦΕ –«ΚΗΠΟΣ»  Χανίων ποίημα της συλλογής «Ενθάδε κείται» από τον Σταμάτη Κραουνάκη (προβολή σε βίντεο γουόλ)  και δύο ακόμα ποιήματα που μελοποίησε και θα αποδώσει ο Χρήστος Κοτσαύτης, ο οποίος θα επενδύει μουσικά και την όλη εκδήλωση με την κιθάρα του. Την ευθύνη της οπτικοποίησης του λόγου και της τεχνικής υποστήριξης θα έχουν ο Μιχάλης Μουντάκης, η Αγγέλα Μάλμου και η Χριστίνα Τζομπανάκη.

ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
2Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Κωνσταντίνας Χαριτάκη: “Σημείο Μηδέν” στον Στύλο Αποκορώνου, τόπο καταγωγής της συγγραφέως.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αποκορώνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύλου και από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δημήτρη Νεραντζάκη υπευθύνου του Πολιτιστικού Συλλόγου Στύλου. Μίλησαν επίσης ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αποκόρωνα, Αργυρώ Μπενάκη και η συγγραφέας. Η παρουσίαση έγινε από τον αρχιτέκτονα-μουσικό Σπύρο Κήττα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.