Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσίαση βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη

Το βιβλίο για παιδιά, της μουσικοπαιδαγωγού, καθηγήτριας φωνητικής  και συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη με τίτλο: “Γιαγιά, σ’ αγαπώ” παρουσιάστηκε χθες στη Μεγάλη Αίθουσα της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι.

Την εκδήλωση οργάνωσαν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κολυμβαρίου, το Νηπιαγωγείο Σπηλιάς, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, το βιβλιοπωλείο «Αναζήτηση» και οι εκδόσεις «Μίνωας» σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και τον Δήμο Πλατανιά.
Κατά τους Χαιρετισμούς, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, συνεχάρη για την πρωτοβουλία γονείς και εκπαιδευτικούς και καλωσόρισε τη Μάρω Θεοδωράκη στο Ίδρυμα, την οποία και παρότρυνε να συγγράψει ένα νέο βιβλίο που να αφορά τη σχέση παππού και εγγονών.
Η συγγραφέας του βιβλίου, Μάρω Θεοδωράκη, ευχαρίστησε από την πλευρά της την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης για τη φιλοξενία και υπογράμμισε πως, «η Κρήτη είναι μία μεγάλη ιδέα και κάτι τέτοιο δεν είναι απλώς ρομαντικό» και εξέφρασε τη χαρά της που έπαιξε μουσική «για πρώτη φορά στον υπέροχα συγκλονιστικό χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης».
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή θεατρικού δρώμενου, του οποίου τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπέγραψε η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Θεώνη Κουτσουνάκη. Ο χώρος της ΟΑΚ «γέμισε» από τις μελωδίες του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και με φωνές παιδιών που ερμήνευσαν τα τραγούδια του. Η Μάρω Θεοδωράκη συνόδευσε στο πιάνο τους ηθοποιούς με μουσική, που η ίδια έχει συνθέσει, ενώ την ίδια συνόδευσε με τη λύρα του ο Σταύρος Ψαρουδάκης. Η παράσταση ήταν διαδραστική, δίδοντας έτσι στους μικρούς θεατές τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκειά της. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι Έφη Τζινευράκη, Αγγελική Βαλερά και Αχιλλέας Βαλεράς.
Για το βιβλίο μίλησε η Ψυχολόγος Ελίνα Πετράκη, η οποία και παρουσίασε τις βασικές ιδέες που αυτό εκφράζει, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της μνήμης. Στο τέλος, η Μάρω Θεοδωράκη μίλησε με τα παιδιά και υπέγραψε το βιβλίο της.
Το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη προάγει την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων και ιδιαίτερα τη σχέση γιαγιάς-εγγονών. Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία που μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι των συμμετεχόντων σχολείων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και εκπαιδευτικοί, νοσηλευόμενοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος, καθώς και ο Πρόεδρος των Φίλων του Αννουσάκειου, Παντελής Κατάκης και πολλοί φίλοι του Ιδρύματος της ΟΑΚ.

Βιωματικό σεμινάριο
Μονοήμερο βιωματικό σεμινάριο με τη Μάρω Θεοδωράκη με θέμα: “Δημιουργικός λόγος, δημιουργική φωνητική για όλους”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. στο Theatre 73100 (Π. Γερασίμου 18, Νέα Χώρα, τηλ.: 6979733357).
Απευθύνεται σε ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, μουσικούς, εμψυχωτές, λογοθεραπευτές, δημοσιογράφους και σε όσους διαχειρίζονται καθημερινά τον λόγο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.