Μουσείο Τυπογραφείας

Παρουσίαση φιλοζωικού, εκπαιδευτικού προγράμματος στο γυμνάσιο Βρυσσών

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο παιδείας πρόγραμμα της ΠΦΠΟ «΄Ανθρωποι και ζώα:Ίδιο δικαίωμα στη ζωή», παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες , για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Βρυσών Αποκορώνου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από την κα Όλγα Λιάρα, υπεύθυνη για την διεξαγωγή του στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκ μέρους της Π. Φ. Π. Ο και του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων.»

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την παρουσίαση που περιελάμβανε οπτικοακουστικό υλικό αλλά και διάλογο – συζήτηση που έλυνε τυχόν απορίες των εφήβων.

Το πρόγραμμα που αφορούσε όχι μόνο τα γνωστά σε όλους κατοικίδια ζώα, σκύλο και γάτα, αλλά και όλα τα άλλα είδη ζώων από τα παραγωγικά ζώα έως τα δελφίνια και τα γουνοφόρα, παρακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί καθώς παρουσιάστηκε και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Ο πολιτισμός ενός έθνους φαίνεται από την αντιμετώπιση που έχουν οι άνθρωποι του απέναντι στα ζώα, έλεγε ο φιλόσοφος Γκάντι. H απόκτηση Φιλοζωικής παιδείας εν προκειμένω, μέσα από τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα, προάγει τον πολιτισμό και μορφώνει επί της ουσίας τον άνθρωπο βοηθώντας τον να κατανοήσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε έμβιου συναισθανόμενου πλάσματος για σεβασμό
της ζωής και της ελευθερίας του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να παρουσιάζεται στους μαθητές κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου σχολικού έτους με στόχο όλα τα σχολεία να υποδεχτούν την προσπάθεια αυτή του Φιλοζωικού κινήματος που θέτει την απόκτηση Φιλοζωικής παιδείας ως πρωταρχικό στόχο αλλαγής στην κοινωνία.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι παρουσιάσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.