Μουσείο Τυπογραφείας

Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Κύριε Διευθυντά
αναφορικά με τις πρόσφατες προτάσεις περί ανακατασκευής του “Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας” επιτρέψετε μου να επισημάνω τα εξής:
Ενας δημόσιος διάλογος για τους ελεύθερους χώρους θα βοηθήσει να παρθούν καλές αποφάσεις είτε για το “Ειρήνης και Φιλίας” σήμερα είτε για άλλους ελευθέρους χώρους αύριο!
Γιατί όμως αυτός ο χώρος δεν θεωρείται  λειτουργικός;
– Μα βασικά γιατί δεν τον αγκάλιασαν ποτέ οι Χανιώτες!
– Γιατί ενώ έχει ήπια κλίση προς την οδό Παπανδρέου και θα έπρεπε να μην έχει κανένα σκαλοπάτι, είναι γεμάτο σκαλοπάτια και τεράστιους όγκους τσιμέντου που παραμορφώνουν τη λειτουργικότητα και αισθητική του.
Μπορούν άραγε να το επισκεφθούν μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ;
– Οι “σκελετοί” των άδειων λιμνών στην πάνω μεριά συμπληρώνουν την εικόνα ενός πάρκου που είναι πάρκο μόνο κατά το όνομα!
Τις προτεινόμενες χρήσεις τώρα πρέπει να τις δούμε βάσει των σημερινών αναγκών, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι τα πάρκα είναι χώροι συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση!
Θα ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου στο όνομα κάποιων νεωτερισμών η εκσυγχρονισμών να κυριαρχήσει ο ανθρώπινος εγωισμός και η ματαιοδοξία.
Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με τον Δημοτικό Κήπο νομίζω ότι πρέπει να προτιμηθεί η ενοποίηση των δύο κήπων με πλήρη κατάργηση της ενδιάμεσης οδού Πλουμιδάκη!
Κύριε διευθυντά
Εμπνευσμένοι συμπολίτες μας πριν από 160 χρόνια δημιούργησαν και παρέδωσαν στην πόλη μας, το στολίδι που ονομάζουμε  Δημοτικό Κήπο!
Σήμερα οι δυνατότητες της τεχνολογίας και ενημέρωσης μας επιτρέπουν να μελετήσουμε θαυμάσιους κήπους και τεχνοτροπίες σε όλο τον κόσμο! Μέχρι και τους ιαπωνικούς κήπους!
Άρα ας εργαστούμε να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο στο “Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας” ώστε όταν συνδεθεί με τον Δημοτικό Κήπο θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο ανάλογο της ιστορίας και της ομορφιάς της πόλης μας!!

Mε εκτίμηση
Πατσουράκης Μιχάλης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.