Μουσείο Τυπογραφείας

Παρέμβαση Στ. Θεοδωράκη για την καθαρίστρια που καταδικάστηκε

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, σχολιάζοντας την καταδίκη της καθαρίστριας στον Βόλο σε δεκαετή φυλάκιση έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ανέφερε πως «Γιατί μόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισμός, για να μη μολύνει την αγγελική μας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης Δημοτικού και να εμφανίζεται της 6ης; Που ζει; Σε μια χώρα χωρίς κανόνες; Σαν δεν ντρεπόμαστε – αυτό πάει στους άλλους, όχι στην #καθαρίστρια»

1 σχολιο

  • [Γιώργος Π. Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Είναι εκπληκτικός ο φαρισαϊσμός -γενικώς- των πολιτικών μας: Μα, άνθρωποί μου, εσείς στην Βουλή δεν ψηφίζετε τους Νόμους; Θα σηκωθεί από τον τάφο του ο Γάλλος Μοντεσκιέ [ Η Διάκριση των τριών εξουσιών] και θα βροντοφωνάξει:” Τί δουλειά έχετε εσείς …. οι άσχετοι με τη Δικαιοσύνη!! Αφήστε την να κάνει τη δουλειά της……” Πού φτάσαμε, αγαπητοί φίλοι των “Χ.Ν.”. Και τί θα συμβεί αν ο καλός Υπουργός μας της Δικαιοσύνης επισκεφθεί την πολύχρονη καταδικασμένη καθαρίστρια στις φυλακές; Εντυπώσεις, εντυπώσεις για να δείχνουμε το φιλεύσπλασχνο και κοινωνικό μας πρόσωπο. Μα, για νά έχουμε κοινωνικό πρόσωπο -συν τοις άλλοις- χρειάζεται να μάθουμε να μοιραζόμαστε!…. Μέσα σ’ αυτήν την πολύπλοκη κοινωνική πραγματικότητα που το όραμα και η πραγματοποίηση μιας θεμιτής ή καλής κοινωνίας [και οικονομίας] φαντάζει και είναι Ο Υ Τ Ο Π Ι Α , όλα να τα περιμένει κανείς. Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να εμβαθύνουμε στην ουσία του κάθε ζητήματος ή προβλήματος: Ελεύθερος δεν είναι μόνο αυτός που έχει το απόλυτο δικαίωμα της Ηθικής Επιλογής, αλλά που, ταυτόχρονα, έχει και αναλαμβάνει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΕΥΘΥΝΗΣ τέλεσης των όποιων επιλογών του. Ξέρετε τί μάς λείπει; Δεν μάθαμε να παντρέψουμε τα δύο απόλυτα μεγέθη, την ΑΓΑΠΗ και την ΕΛΕΥΕΘΕΡΙΑ. Μόνο τότε λύνονται ΟΛΑ τα κοινωνικά προβλήματα. Ωστόσο, κι αυτές τις συμπεριφορές των πολιτικών μας, δεν μάς επιτρέπετε να τις κρίνουμε -κι ας είναι ολοφάνερα υποκριτικές ή σκόπιμες-, γιατί, ποιοί είμαστε εμείς που θα κάνουμε την πνευματική αποτίμηση των άλλων συνανθρώπων μας: Ένας πολύ παλιός, αλλά φημισμένος ψυχολόγος-κοινωνιολόγος Αμερικανός, ο Γουΐλαρντ Μπίτσερ έγραφε στο ωραιότερο εκείνην την εποχη βιβλίο του “ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ”: ” Μην δείχνεις με το δάκτυλό σου [κατηγόρια κ.λ.π], γιατί αν το κάνεις αυτό, τότε τα άλλα δάκτυλα στο χέρι σου γυρίζουν πίσω σε εσένα” και “Κανείς δεν θα γνώριζε ότι το όμορφο πουλί το παγώνι δεν τραγουδά όμορφα, αν είχε την πρόνοια να κρατά κλειστό το στόμα του…” Με φιλική εκτίμηση Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.