Μουσείο Τυπογραφείας

Παρέμβαση για το Νοσοκομείο Χανίων από τον Μ. Συντυχάκη

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων βρίσκονται στο επίκεντρο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μαν. Συντυχάκης, προς τον υπουργό Υγείας.
Ο κ. Συντυχάκης επισημαίνει ότι «το Γ.Ν.Χ. αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, αφού υπάρχουν εκατοντάδες κενά σε ιατρικό νοσηλευτικό, τεχνικό και παραϊατρικό προσωπικό, ακόμη και στις θέσεις που προβλέπει ο υπάρχων ελλιπής οργανισμός του Νοσοκομείου. Άμεση συνέπεια της υποστελέχωσης είναι οι ουρές των ασθενών, η οριακή κατάσταση για πολλές ειδικότητες, οι πολύμηνες αναμονές για μια εξέταση στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα αναμονής σε ειδικότητες όπως το γαστρεντερολογικό φτάνει τα δύο έτη. Επιπλέον, στο ενδοκρινολογικό η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τέτοια ώστε πλέον να αδυνατεί να δεχτεί νέους ασθενείς. Συνέπεια των παραπάνω είναι και η εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων που δουλεύουν στην πλειοψηφία τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με «πετσοκομμένα» δικαιώματα και μισθούς πείνας και η δυσλειτουργία σε διάφορες κλινικές. Για παράδειγμα ο μέσος όρος σε νοσηλευτικό προσωπικό στη βραδινή βάρδια είναι ένας νοσηλευτής ανά κλινική».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «ττην τραγική κατάσταση επιδεινώνουν τα προβλήματα που αφορούν την κτιριακή υποδομή και τον τεχνικό εξοπλισμό του ΓΝΧ».
Καταλήγοντας ρωτά τον υπουργό «τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στο ΓΝΧ και πιο συγκεκριμένα:
Για την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού, με απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εξετάσεις, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και για την άμεση επίλυση των οξυμένων κτιριακών προβλημάτων, ώστε οι ασθενείς να νοσηλεύονται στις προβλεπόμενες συνθήκες του 21ου αιώνα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.