Μουσείο Τυπογραφείας

Παρασκακιστικά

Οι αποδόσεις των Χανιωτών σκακιστών στα νεανικά πρωταθλήματα 2017

Για άλλη μία χρονιά οι Χανιώτες σκακιστές διακρίθηκαν στα νεανικά πρωταθλήματα κερδίζοντας συνολικά 6 χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

  • Βοζινάλη Ανθή
  • Πατρελάκης Βαγγέλης
  • Πλατσάκη Ευγενία
  • Χασουράκη Χρυσή

Τα 4 από τα χρυσά κέρδισαν σκακιστές της ΣΑΧ.  Αναλυτικότερα η Ευαγγελία Καραβιτάκη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο  στην κατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών με απόδοση ΕΛΟ1546. Στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας της είχα κάνει λάθος στο επώνυμο της και οφείλω να επανορθώσω. Η Ευαγγελία Καραβιτάκη με το μετάλλιο αυτό συμπλήρωσε την συλλογή των μεταλλίων στις κατηγορίες 8, 10 και 12 στις οποίες έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια και σίγουρα θα υπάρχουν και αντίστοιχες επιτυχίες στο μέλλον της Ευαγγελίας η οποία δείχνει μια σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Στην κατηγορία έως 16 ετών νικήτρια ανεδείχθη η Ανθή Βοζινάκη με απόδοση 2021, στην κατηγορία έως 10 ετών η αδελφή της Ευαγγελίας, η Αντωνία Καραβιτάκη  με απόδοση 1417και στην κατηγορία έως 8 ετών η Χρυσή  Χασουράκη με απόδοση 1442. Στην κατηγορία έως 8 ετών στα κορίτσια η Ευγενία Βαλέρια Πλατσάκη, σκακίστρια της ΣΑΧ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με απόδοση 1178. Ο Ευάγγελος  Πατρελάκης (ΣΑΧ 1925)κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία όπεν έως 14 ετών με απόδοση 2009. Τα άλλα μετάλλια που κέρδισαν οι σκακιστές της πόλης μας ήταν το χρυσό στα αγόρια έως 8 ετών από τον Μανώλη Μαυρίδη (ΟΑΧ2000) με απόδοση 1322 και το αργυρό μετάλλιο της Μυρτώ Καντεράκη (Α.Ο.Κύδων) στην κατηγορία κοριτσιών έως 12 ετών με απόδοση 1456. Σήμερα παραθέτουμε και τις φωτογραφίες των διακριθέντων που δεν μπήκαν την περασμένη φορά λόγω χώρου.

Αρχίζει στις 19 Ιουλίου το 10ο Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 5.30 το απόγευμα,  αρχίζει το 10ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας που διοργανώνεται από το Δήμο Καντάνου-Σελίνου και τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και θα είναι ένα από τα ισχυρότερα που θα διεξαχθούν στη χώρα αυτή τη χρονιά.
Το τουρνουά θα είναι ελβετικό 9 γύρων, θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου και τα συνολικά χρηματικά έπαθλα είναι 7.000 ευρώ (πρώτος νικητής: 1.800 ευρώ).
Ο κατάλογος των συμμετοχών που  ενημερώνεται συνεχώς στην ειδική σελίδα του τουρνουά στα chess-results περιλαμβάνει έως τώρα 212 σκακιστές και σκακίστριες από πολλές χώρες. Ανάμεσα στους κάτοχους διεθνών τίτλων μετράμε 19 γκρανμέτρ.

Μεσογειακό πρωτάθλημα νεανικών κατηγοριών
Το «Πρωτάθλημα Μεσογείου νεανικών κατηγοριών 2017» , θα διοργανωθεί  στα Χανιά από 21-27 Οκτωβρίου 2017. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ενιαίο όμιλο από τον οποίο θα ανακηρυχθούν οι νικητές και νικήτριες  στις κατηγορίες όπεν και κοριτσιών U8,  U10, U12, U14, U16 και U18.
Διοργανωτές των αγώνων  είναι ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και  η Mediterranean Chess Association – MCA, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης , ο  Δήμος  Χανίων και ο Δήμος Πλατανιά. Χορηγός των αγώνων είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Κρομμυδάκη.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν  στο ξενοδοχείο ΑTLANTICA CALDERA CRETA PARADISE, στη περιοχή Γεράνι Πλατανιά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.kydonchania.gr

Οι σκακιστικές μάχες στο 6ο Διεθνές Τουρνουά “Ιδαίον Aντρον” στα Ανώγεια
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνονται σήμερα οι σκακιστικές εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Τουρνουά “Ιδαίον Άντρον” που διεξάγεται στα Ανώγεια της Κρήτης
Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 6 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μολδαβία, Ρωσία) και ανάμεσά τους παίρνουν μέρος 12 τιτλούχοι, 3 εκ των οποίων είναι γκρανμέτρ και 2 διεθνείς μετρ. Στη σελίδα του ΣΟ Ανωγείων διαβάζουμε επίσης ένα από τα πιο ευχάριστα, πως τη δική τους ευκαιρία να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες έχουν και οι Ανωγειανοί σκακιστές και σκακίστριες, τα παιδιά του συλλόγου τα οποία βρίσκονται σε συνεχή άνοδο και μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να αποκομίσουν από τέτοιες εμπειρίες.
Στο κύριο τουρνουά μετά τον 7ο γύρο προηγείται  ο Μολδαβός έφηβος Μορόζοβ  (2437) και ο Γάλλος Καταλίν Ναβροτέσκου (2380)  με 6β. και τους ακολουθούν με 5,5β. οι Ντμίτρι Σβετούσκιν (Μολδαβία 2563), Ντέιβιντ Αλμπέρτο (Ιταλία 2567) και Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (2207).
Οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από το μεγαλύτερο δίκτυο μετάδοσης παρτίδων, το chess24.com αλλά και μέσα από τη σελίδα του ΣΟ Ανωγείων www.anogiachess.com

40ο τουρνουά Ικαρίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το 40ο διεθνές τουρνουά Ικαρίας στο οποίο συμμετείχαν 101 σκακιστές και σκακίστριες από 13 χώρες. Ένα γύρο πριν το τέλος στη βαθμολογία προηγούντο με 6,5β. οι Ολεξάντρ Μπόρτνικ (Ουκρανία 2585), Βιτάλι Μπερνάντσκι (Ουκρανία 2543) και Αλεξαντρ Χαριτόνοβ (Ρωσία 2558). Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη ήταν ένα γύρο πριν το τέλος η σκακίστρια του Α.Ο. Κύδων Κατερίνα Παυλίδου με 5,5β.

Μαθήματα σκακιού από τον Α.Ο. Κύδων στο Εθνικό Στάδιο
Μαθήματα από τον ΑΟ ΚΥΔΩΝΣτον Α.Ο.Κύδων λειτουργούν τμήματα αρχαρίων, προχωρημένων και ενηλίκων στη λέσχη του στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.
Εκεί σας περιμένουν οι προπονητές του Κύδωνα για να σας γνωρίσουν τα μυστικά αυτού του θαυμάσιου παιχνιδιού.
Για παιδιά που πηγαίνουν νήπιο ή προνήπιο λειτουργούν ειδικά τμήματα για τις ηλικίες αυτές.
Πληροφορίες για τα μαθήματα στο Εθνικό Στάδιο στο τηλ. 2821045000 και 6980814650 (κ. Τάκη Πανταβό και κα Ράνια Αλυγιζάκη)

Μαθήματα σκακιού από τον Α.Ο.Κύδων στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας
Ξεκίνησαν επίσης τα τμήματα εκμάθησης για αρχάριους και προχωρημένους στο σκακιστικό τμήμα του Κύδωνα που λειτουργεί στο Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας. Πληροφορίες για τα μαθήματα στο τηλέφωνο 2821045000 (10.00-13.00), 6987437606 (Δημήτρης Μπαλώκας), 6971542267 (κα Μαρία Κατσακιώρη), και στο e-mail:  chesslessonskydon@gmail.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.