Μουσείο Τυπογραφείας

Παράνομο παρκάρισμα

03Ο νόμος της… ζούγκλας επικρατεί στην παλιά πόλη σε ό,τι αφορά την στάθμευση των οχημάτων. Καθημερινά κάτοικοι και επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με παράνομα παρκαρισμένα οχήματα που είτε καταλαμβάνουν θέσεις μόνιμων κατοίκων είτε κλείνουν τις εισόδους ιδιωτικών πάρκινγκ με την τροχαία και τον Δήμο να δηλώνουν… απόντες.
Ενδεικτικά είναι τα όσα έζησε χθες ο κ. Αλέξανδρος Στιβανάκης που διατηρεί τουριστική επιχείρηση στον λόφο Καστέλι. Στη συμβολή των οδών Κανεβάρο και Αγ. Μάρκου ενοικιάζει ένα μικρό οικόπεδο που χρησιμοποιεί ως πάρκινγκ για τους πελάτες της επιχείρησής του και για τον λόγο αυτό έχει τοποθετήσει και την απαραίτητη σήμανση. Ωστόσο, χθες από νωρίς το πρωί κάποιος είχε παρκάρει στην είσοδο του πάρκινγκ κλείνοντας τα αυτοκίνητα των επισκεπτών που είχαν σταθμεύσει.
«Διαπιστώσαμε σήμερα στις 8.30 το πρωί ότι κάποιος είχε παρκάρει παράνομα μπροστά από την είσοδο του πάρκινγκ εγκλωβίζοντας 5 αυτοκίνητα μέσα. Συνολικά 12 άτομα περίμεναν για να μπορέσουν να φύγουν», σημείωσε ο κ. Στιβανάκης και πρόσθεσε ότι αμέσως ειδοποιήθηκε η Τροχαία η οποία κατέφθασε γύρω στις 9.30 με 10.
«Όταν ήρθαν έκοψαν μια κλήση, αφαίρεσαν τις πινακίδες και ειδοποιήθηκε ο γερανός ο οποίος ήρθε λίγο αργότερα αλλά δεν έκανε τίποτα. Ήρθε, το είδε αλλά δεν το πήρε. Ούτε καν προσπάθησε. Για ποιον λόγο δεν ξέρω και δεν μου είπαν».
Στη συνέχεια ο κ. Στιβανάκης επικοινώνησε ξανά με την Τροχαία προκειμένου να βρεθεί μια λύση, ωστόσο, -όπως είπε- δεν του δόθηκε καμία εξήγηση. «Όταν δε τους είπα ότι “θα πάω στις εφημερίδες” η απάντησή τους ήταν “πήγαινε”», ανέφερε ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. «Έχουμε αυτό το πρόβλημα σε καθημερινή βάση. Όταν όμως γίνεται το πράγμα πρωί όταν ο κόσμος θέλει να προλάβει την πτήση του, την κρουαζιέρα του ή οτιδήποτε άλλο είναι πιο σοβαρό. Το βράδυ κάνουμε τα στραβά μάτια γιατί και οι ξένοι δεν μετακινούνται τις νυχτερινές ώρες», σημείωσε.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τελικά -κι αφού είχε φτάσει μεσημέρι χωρίς να έχει υπάρξει κάποια λύση από την Τροχαία- ο κ. Στιβανάκης αναγκάστηκε να κόψει ένα τμήμα από το σύρμα που περικλείει το πάρκινγκ και να φτιάξει μια αυτοσχέδια ράμπα προκειμένου τα οχήματα να βγουν από άλλο σημείο… πάνω από το πεζοδρόμιο.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ… ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην παλιά πόλη απασχολεί έντονα και τους μόνιμους κατοίκους. Κι αυτό γιατί παρά του ό,τι προβλέπονται ειδικές θέσεις στάθμευσης στην περιοχή της πλατείας Τάλω, στις οδούς Κανεβάρο, Σήφακα κ.α.
«Το πάρκινγκ στην παλιά πόλη για τους μόνιμους κατοίκους είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Κι αυτό γιατί κανείς από τους δημάρχους παρά του ό,τι είναι δική τους απόφαση να υπάρχουν προκαθορισμένοι χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους της παλιάς πόλης κανείς δεν σέβεται αυτή την απόφαση αλλά και κανείς από τους δημάρχους δεν σκέφτεται να επικαιροποιήσει αυτή την εντολή», επεσήμανε σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς Πόλης Μάρκος Καραβιτάκης.
Υπογράμμισε ακόμα ότι αυτό που κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν θέσεις αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους γιατί αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά για την επισκεψιμότητα στην παλιά πόλη, δεν είναι αληθές καθώς και θέσεις στάθμευσης υπάρχουν για τους επισκέπτες αλλά και η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει πρόνοια για τους μόνιμους κατοίκους.
Ως προς την παρουσία της Αστυνομίας ο κ. Καραβιτάκης τόνισε ότι υπάρχει αλλά… «γράφει κατά το δοκούν». «Εμείς ως Σύλλογος αυτό που ζητάμε από τον νέο δήμαρχο είναι να επικαιροποιήσει την εντολή για τις χώρους στάθμευσης μόνιμων κατοίκων και κάνουμε έκκληση προς τους επισκέπτες ντόπιους και ξένους της παλιάς πόλης να μην παρκάρουν στις θέσεις αυτές», είπε καταλήγοντας ο κ. Καραβιτάκης.

2 σχολια

  • [Jere] ~ ~ ~ Απάντηση

    We visit Chania every year for couple of weeks and parking problem is getting worse every year. Have been wondering why in the hell someone doesn’t built nonfree multistore parking garage near old town. We tourists would pay for parking gladly.

  • [David Hefendehl] ~ ~ ~ Απάντηση

    Parking is a problem anywhere near the old town. You cannot even walk along the tiny pedestrian walkways as the are all blocked by cars. Oneway or even “no entry” roads are being ignored, cars parked at intersections blocking the view for drivers trying to turn into a road and blocking the way for prams and wheelchairs. If I was to open a business in Chania, it would be a towing company. You could make a fortune in no time.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.