Μουσείο Τυπογραφείας

Παράνομες χωματερές σε περιοχές των Χανίων

06aΤη συνδρομή της Aστυνομίας ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων και ογκωδών απορριμμάτων σε 8 τουλάχιστον σημεία στα όρια του Δήμου Χανίων ζητάει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις εκκλήσεις, τις απειλές για πρόστιμα η ανεξέλεγκτη απόρριψη απορριμμάτων συνεχίζεται και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες σε παράλληλο του ΒΟΑΚ στο ύψος του Βαμβακόπουλο προκλήθηκε και πυρκαγιά πιθανόν από ανάφλεξη σε παράνομη
χωματερή!
Ειδικότερα σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητα του Δήμου Χανίων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων επισημαίνεται πως «σοβαρό παραμένει το πρόβλημα της ρύπανσης που προκαλείται στο φυσικό περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη, παράνομη, απόρριψη αποβλήτων τα οποία προέρχονται από εκσκαφές, κατασκευές, ανακαινίσεις ή κατεδαφίσεις κτηρίων πχ. μπάζα, αδρανή υλικά, υλικά εκσκαφών κα. που εκτελούν ιδιώτες και εργολάβοι».
Τα υλικά αυτά έχουν παρατηρηθεί ότι αποθέτονται:
• Νότιος παράλληλος της εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου, ανατολικά του νεκροταφείου στο Βαμβακόπουλο.
• Βόρειος παράλληλος της εθνικής οδού Χανίων-Κισσάμου 600 μέτρα ανατολικά από την οδό Σοφ. Βενιζέλου.
• Περιοχή νεκροταφείου Γαλατά.
• Ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Στέρνες Ακρωτηρίου.
• Οδός Καποδιστρίου (Χάντακας) στην Αγία Μαρίνα.
• Περιοχή νεκροταφείου στα Τσικαλαριά.
• Δεξαμενή στις Κορακιές.
• Στην Κοινότητα Παζινού – Κονταρός.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος τονίζει τους κινδύνους για εστίες ρύπανσης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μάλιστα ζητάει από την ΕΛΑΣ να εντάξει στο πρόγραμμα αστυνόμευσης της τις προαναφερόμενες περιοχές κυρίως τις πρωινές ή βραδυνές ώρες και ημέρες αργιών όπου και παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της παράνομης απόρριψης αποβλήτων. Το έγγραφο υπογράφει η αντιδήμαρχος Γεωργία Αποστολάκη-Σαρικάκη.

1 σχολιο

  • [Δημητρης] ~ 15 Μαρτίου 2019 ~ 13:06 ~ Απάντηση

    Προς Δημο Χανιων ….βαλετε τεσσερις καδους αποκομιδης μπαζων σε διαφορετικα σημεια της πολης,θα μαζεψετε πανω απο τα μισα μπαζα, ογκοδη αντικειμενα, κλαδια που κακως πεταμε σ αυτους τους χωρους,και αφηστε την αστυνομια η οποια δεν προλαβαινει τα δικα της.Π χ ενας καδος σε καταλληλο χωρο στη πλατεια Γηροκομειου Χαλεπας δεν θα ενοχλουσε και θα ελυνε πολλα…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.