Μουσείο Τυπογραφείας

Παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες

mplokoΓια 15η μέρα παραμένουν  στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες των Χανίων.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι: πρώην δήμου Αρμένων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Βουκολιών,Έλους, Κάινας, Κρυονερίδας, Μεσκλών, πρώην δήμου Μύθημνας και Παλαιών Ρουμάτων «Με εφαλτήριο τα μπλόκα που έχουν στήσει σε αρκετά σημεία της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αιτημάτων επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτά τα πλαίσια και υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, έχοντας ως όπλο την εργατική  – λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.
Η κλιμάκωση αποτελεί επίσης απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης, απέρριψε αυτήν την πρόταση και επέμεινε σε συνάντηση μόνο με τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, υπαναχωρώντας ακόμα και από την προηγούμενη δική του πρόταση που προέβλεπε συμμετοχή και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δεν αποδέχτηκε θεωρώντας την πρόσκληση ως υπεκφυγή και αυτού του είδους το «διάλογο» ως προσχηματικό. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι αυτός ο «διάλογος» θα γίνει στη βάση των «δημοσιονομικών δεδομένων» της οικονομίας – επίκληση που συνοδεύει πάγια την απόρριψη κάθε δίκαιου λαϊκού αιτήματος – ενώ στη συνάντηση που είχε μαζί του η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 14/12/2018 για τα ίδια αιτήματα, ο ίδιος είχε δηλώσει αναρμόδιος για πολλά από αυτά.
Χθες το βράδυ (Κυριακή), αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού Νομού Χανίων επισκέφθηκε το μπλόκο ως έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης τους.
Σήμερα, Δευτέρα 11 Φλεβάρη πραγματοποίησαν ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, από τις 4μμ έως τις 6μμ.
Επίσης εκπρόσωποι από το μπλόκο παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Σταλού όπου εδώ και 1,5 περίπου μήνα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις κατολισθήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σπίτια και ανθρώπινες ζωές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμεότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.