Μουσείο Τυπογραφείας

Παραδοσιακά κάλαντα της Χίου από την Εκκλησιαστική Σχολή

Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων από την Χίο αλλά και της Πρωτοχρονιάς, έψαλλαν την Πέμπτη στα γραφεία των “Χ.Ν.” οι μαθητές της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Σχολής Θωμά Παναγιώτου και τον υποδιευθυντή και καθηγητή στο μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής Κώστα Στεφανάκη.

Ο κ. Στεφανάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι «φέτος αποφασίσαμε να ψάλλουμε τα κάλαντα της Χίου. Τα κάλαντα αυτά έχουν διαμορφωθεί σε σχέση με την τοπική παράδοση του νησιού και είναι αφιερωμένα στους ναυτικούς. Οι στίχοι που ακούγονται ουσιαστικά παρακαλούν τον Άγιο Νικόλαο, να επιστρέψουν οι ναυτικοί υγιείς στο τόπο τους και μαζί με τις οικογένειές τους που τους περιμένουν, να έχουν ένα καλό και ευλογημένο νέο χρόνο». Οι μαθητές επισκέφτηκαν και έψαλλαν τα κάλαντα στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, στη αντιπεριφέρεια, στο Δημαρχείο, στη διεύθυνση Δευτροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο μοναστήρι Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.