Μουσείο Τυπογραφείας

Παραδοχή λαθών

τσακαλωτοςΟ κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (12/3/19), παραδέχθηκε, αναφερόμενος στην εξάμηνη διαπραγμάτευση του 2015 με τους θεσμούς, ότι «προσπαθήσαμε αλλά νικηθήκαμε». Ομολόγησε πως τότε έγιναν δυο σημαντικά λάθη:
– «Το 2015 ξεκινήσαμε με την άποψη ότι θα καταφέρναμε μια καλύτερη συμφωνία για το χρέος, αλλά ηττηθήκαμε! Η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (Βαρουφάκης) ζητούσε διαρκώς συμφωνία για το χρέος. Μετά κάναμε έναν συμβιβασμό: αποδεχθήκαμε το πρόγραμμα (μνημόνιο), γιατί υπήρξε υπόσχεση για συμφωνία για το χρέος στο τέλος του προγράμματος». Ετσι, το μεγαλύτερό μας λάθος ήταν ότι δεν καταλάβαμε πως αυτό το οποίο θεωρούσαμε εμείς ως μέσο άσκησης πίεσης, ήταν αυτό το οποίο ήθελαν οι Γερμανοί, εννοώντας το Grexit.
– Το δεύτερο λάθος μας, συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, είναι πως είχαμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες άμεσης πάταξης της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. [Φυσικά, δεν μας είπε ο κ. Τσακαλώτος πόσα δισ. ευρώ στοίχισαν αυτά τα λάθη στον ελληνικό λαό και με πόσους νέους φόρους αναγκάστηκε η κυβέρνηση να «πνίξει» τη μεσαία τάξη και όχι μόνο. Δεν μας είπε επίσης ότι, με βάση εκείνες τις… υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε μία σειρά μέτρων τα οποία ουδέποτε εφάρμοσε!]

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.