Μουσείο Τυπογραφείας

TEDx TECHNICAL UNIVERSITY OF CRETE

“Παντρεύοντας” τη γνώση με την έμπνευση

08Η έμπνευση, η καινοτομία και η δημιουργικότητα βρίσκονται στο επίκεντρο του φετινού TEDx Technical University of Crete που θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το ερχόμενο Σάββατο, 19 Μαΐου, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Mεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών και των επιστημών, όπως ο φυσικός Παύλος Καστανάς- Astronio, ο σκηνογράφος της σειράς «Το Νησί» Αντώνης Χαλκιάς και η συγγραφέας Λένα Διβάνη.
Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση διοργανώνεται από μια ομάδα φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίοι επέλεξαν ως θέμα του φετινού TEDx Technical University of Crete την έννοια Outcomes (αποτελέσματα).
Όπως διευκρίνισαν, μιλώντας στα “Χ.ν.”, στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση νέων ιδεών και σκέψεων.
«Συνολικά οι ομιλητές θα είναι 13, ο καθένας από διαφορετικά πεδία των τεχνών και των επιστημών: από σκηνοθέτες και ψυχολόγους μέχρι αστροφυσικούς, ηθοποιούς, συγγραφείς κ.λπ. Ο λόγος είναι ότι θέλαμε να καλυφθούν τα ενδιαφέροντα όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων και να μπορέσουν όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση να ταυτιστούν με κάποιον από τους ομιλητές», σημείωσαν, ενώ τόνισαν ότι στον πυρήνα των διοργανώσεων του TEDx βρίσκεται η έννοια της έμπνευσης.
Τόνισαν επίσης ότι μετά τις ομιλίες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και να συζητήσουν μαζί τους: «Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς με ανθρώπους που έχουν καταφέρει πράγματα κι έχουν μεγάλη εμπειρία. Όπως επίσης είναι σημαντικό να δεις πως αυτοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν».
Οι διοργανωτές ανέφεραν ακόμα ότι οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές που βρίσκονται σε μια φάση αναζήτησης για το μέλλον τους: «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Χανιώτες αλλά και τους φοιτητές να έρθουν και να εμπνευστούν από τους ομιλητές», σχολίασαν ενώ σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης επεσήμαναν: «Φέτος το θέμα μας είναι πως μπορεί να συνδυάσει κανείς μια ιδέα, με τις γνώσεις του και κάτι που του αρέσει ώστε να προκύψει ένα καινοτόμο αποτέλεσμα. Αυτό είναι κάτι που το χρειαζόμαστε σήμερα, γιατί πολλά παιδιά τελειώνουν μια σχολή -που μπορεί και να μην τους αρέσει και τόσο- αλλά δεν ξέρουν πως μπορούν να συνδέσουν τις γνώσεις τους με άλλα πράγματα που τους ενδιαφέρουν».
«Όλοι έχουμε την δύναμη να δημιουργήσουμε τον δικό μας μοναδικό δρόμο αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας, στις δυνατότητες και στα όριά μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι, συνδυάζοντας πράγματα που ήδη ξέρουμε με πράγματα που μας αρέσουν, καταλήγοντας σε μονοπάτια καινοτομίας και δημιουργικότητας. Απλές σκέψεις έως σύνθετοι υπολογισμοί και πολλή δουλειά είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχία των ανθρώπων που θα μας μιλήσουν για τα δικά τους outcomes», συμπλήρωσαν.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Κτήριο των Επιστημών από τις 10 το πρωί μέχρι το απόγευμα, θα υπάρχουν πέραν των ομιλιών, 5 workshops, συζητήσεις με τους ομιλητές, φαγητό και κεράσματα καθώς και ένα μεγάλο πάρτι στο κλείσιμο της εκδήλωσης.
Καταλήγοντας οι διοργανωτές επεσήμαναν ότι οι θέσεις συμμετεχόντων έχουν συμπληρωθεί για την εκδήλωση του Σαββάτου, ενώ διευκρίνισαν ότι η διοργάνωση δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται αξιοποιούνται για τις ανάγκες των δράσεων που οργανώνονται. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.