Μουσείο Τυπογραφείας

Πανηγύρισε το εικονοστάσι του Αγίου Προκοπίου

Το γκρέμισμα μιας παλιάς μικρής εκκλησίας αφιερωμένης στον Άγιο Προκόπιο σε περιοχή των Λενταριανών, αποτέλεσε αφορμή να εγκαταστήσει στην αυλή της οικίας τους επί της οδού Βρυσών, το 2002 η ευλαβής οικογένεια Γεωργίου και Αντωνίας Ξυφανταράκη, έχοντας τη σύμφωνο γνώμη τη γειτονιάς, ένα μικρό εικονοστάσι στη μνήμη του Αγίου και να το εορτάζουν κάθε χρόνο πανηγυρικά με πολλούς προσκυνητές.
Την παραμονή, όμως, της εορτής του Αγίου, το 2002, έφυγε δυστυχώς από τη ζωή ο Γεώργιος Ξυφανταράκης, αλλά η σύζυγός του κα Αντωνία με τα παιδιά τους και όλη τη γειτονιά εξακολουθούν να το πανηγυρίζουν.
Ο τότε μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου και σήμερα Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, επειδή τα εικονοστάσια δεν λειτουργούνται, επέτρεψε κατ’ εξαίρεση στο συγκεκριμένο να τελείται εκτός του εσπερινού και Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής του Αγίου Προκοπίου  κάτι που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, όμως, άλλαξαν τα πράγματα και το εικονοστάσι εορτάστηκε στις 19.30’ το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή της εορτής μόνο με παράκληση και ακολουθία αρτοκλασίας ιερουργούντος του εφημερίου της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών αρχιμανδρίτη και πρωτοσύγκελου  της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού Λιονάκη.
Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από τον πανηγυρικό εσπερινό και το πλουσιοπάροχο  πανηγύρι που ακολούθησε με προσφορά εδεσμάτων, γλυκών, αναψυκτικών και καλού κρασιού που συνόδευε το βραστό κρέας με το νόστιμο πιλάφι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.