Μουσείο Τυπογραφείας

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τους Τρεις Ιεράρχες

Με τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της πολυπληθέστερης Ενορίας της πόλης μας γεμάτο από πιστούς και με πολλά μικρά παιδιά προσχολικής κυρίως ηλικίας συνοδευόμενα από τους γονείς τους, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού  στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Βασιλείου του Μέγα και Γρηγορίου του Θεολόγου, των οποίων τα ιερά λείψανα βρίσκονται από τη Τρίτη το απόγευμα για προσκύνημα στον Ιερό Ναό.
Το «παρών» στην εορτή των Τριών Ιεραρχών έδωσαν ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Μηλιαράκης, ο πρώην διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και Άρχοντας του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρος Παπαδερός και άνθρωποι της εκπαίδευσης.
Στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε εκτενώς στις πνευματικές αρετές και στο πλούσιο κοινωνικό έργο των Τριών Μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους, κυρίως στη μαθητιώσα νεολαία, στους εκπαιδευτικούς επισημαίνοντας.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.