Μουσείο Τυπογραφείας

Παναγία των Παρισίων: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά – Τεράστια η καταστροφή (video)

droneΑνυπολόγιστη είναι, όπως μεταδίδει το cnn.gr, η καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγιάς των Παρισίων, στη γαλλική πρωτεύουσα. Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη. Σοκαρισμένοι οι Γάλλοι από την καταστροφή του ιστορικού και εμβληματικού μνημείου.

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί σήμερα την καταστροφή του ιστορικού καθεδρικού ναού, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά.

«Το Παρίσι χωρίς την Παναγία του;», «Τρέλα», «Παναγία μου!», «Η πολιτιστική 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού»: οι φράσεις και οι λέξεις αυτές είναι ορισμένες από αυτές που εμφανίζονται σήμερα στον διεθνή Τύπο, επιχειρώντας να εκλογικέψουν την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας και ενός μνημείου του χριστιανισμού, γνωστού στα πέρατα του κόσμου.

Η καταστροφική πυρκαγιά, που ξέσπασε τη Δευτέρα, απείλησε να αλλάξει για πάντα την αρχιτεκτονική του Παρισιού και να καταστρέψει για πάντα ένα σύμβολο της καθολικής εκκλησίας -και μάλιστα στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι φλόγες κατέκαιγαν τον καθεδρικό ναό για αρκετές ώρες, καταστρέφοντας το 850 ετών κωδωνοστάσιο και στη στέγη.

Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά, αποτρέποντας την ολική καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.