Μουσείο Τυπογραφείας

Πακιστάν: Στις κάλπες για τη Γερουσία

Οι βουλευτές του Πακιστάν ξεκίνησαν να ψηφίζουν μυστικά για να εκλέξουν γερουσιαστές και να διαμορφώσουν τη σύνθεση της Άνω Βουλής σε μια εκλογική διαδικασία που φαίνεται ότι θα δώσει ώθηση στο κυβερνών κόμμα, το οποίο προσπαθεί να ανακάμψει και να δώσει νέα ώθηση στο πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ, ο οποίος αποπέμφθηκε τον περασμένο Ιούλιο εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά.

Αν καταφέρει να ελέγξει τη Γερουσία, η ισλαμοσυντηρητική Μουσουλμανική Λίγκα Πακιστάν – Ναουάζ (PML-N), που είναι το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας έτσι ώστε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του κόμματος να μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέσα στη χρονιά.

Αν και το κυβερνών κόμμα δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την αλλαγή του Συντάγματος, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με το δικαστικό σύστημα της χώρας από τον Ιούλιο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να αποπέμψει την Σαρίφ και να του απαγορεύσει την ανάδειξή του σε δημόσια καθήκοντα για δέκα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.