Μουσείο Τυπογραφείας

Παγκρήτιος Συνταξιουχικός Ξεσηκωμός

Κύριε διευθυντά,
οι συνταξιούχοι της Κρήτης όλων των ταμείων και όλης της Ελλάδας για μια ακόμα φορά βγαίνουν στους δρόμους και δεν θα σταματήσουν να βγαίνουν όσο στέκονται στα πόδια τους, για ό,τι τους έχουν αφαιρέσει από τη σύνταξή τους.
Σύνταξη που 35-40-45 χρόνια πλήρωναν για ζωή με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους.
Οι περικοπές στην κύρια σύνταξη, του 13ου και 14ου μισθού ή δημόσια υγεία που παρά την αύξηση της εισφοράς από 4% στο 6% βελτίωση δεν υπάρχει.
Πληρώνουν όσοι μπορούν στους ιδιώτες γιατρούς για να εξεταστούν και να πάρουν τα φάρμακά τους. Οι άλλοι περιμένουν ραντεβού στην Δημόσια Υγεία από 2 μήνες και πάνω, αν δεν έχουν πεθάνει έως τότε.
ΕΚΑΣ κουτσουρεμένο, και το 2019 τέλος οριστικά.
Η χήρα 50 χρονών θα πάρει από το 70% που ήταν πριν, το 50% του αποθανόντα συζύγου για τρίσ χρόνια και μετά τέλος, έχει δεν έχει ανάγκη επιβίωσης.
Δεν τελειώνουμε όμως εδώ, οι αναπηρικές περικόπτονται, το επικουρικό, όμως οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι είναι αναπόφευκτοι και υποχρεωτικοί.
Ο ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, όπου από 12.000 κατέβηκε στο 8.600, θα τον πάνε λέει στα 5.600.
Να τελειώνουμε είπαν με εμάς, εντολή της Ε.Ε. και η κυβέρνηση καμία αντίσταση. Μας έχουν πάρει ακόμα και την αξιοπρέπεια, στερούμενοι τη χαρά να δώσουμε στα εγγόνια μας 10€.
Όμως για αυτά και τόσα άλλα που μας έχουν στερήσει, χρήματα που πληρώναμε για το υπόλοιπο της ζωής μας, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε λίγο και λιγάκι, όσοι από εμάς στεκόμαστε στα πόδια μας. Θα φωνάζουμε για τα δίκαια αιτήματά μας.
Καταδικάζοντας τις όποιες πολιτικές μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Ακόμα και αυτούς που συνεχίζουν χωρίς ίχνος σεβασμού.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλων των κλάδων ας δώσουμε δυναμικό “παρών” στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο στις 20 του μήνα. Το Σωματείο του ΟΑΕΕ σας καλεί να συμμετέχετε περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Το Σωματείο θα συμβάλλει στη δωρεάν μετακίνηση και σε γεύμα για τα μέλη του.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6932 488005 και στο 2821059348 έως τις 17/4 χωρίς καμία υποχρέωση.
Το Σωματείο λέει ναι στην ψυχαγωγία, όμως μεγαλύτερο Ναι λέει μαζί με εσάς στις διεκδικήσεις.
Στέλιος Πετράκης
Μέλος της Διοίκησης ΟΑΕΕ Χανίων

Ευχαριστώ την εφημερίδα για τη φιλοξενία

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.