Μουσείο Τυπογραφείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7/4)

ΕIΝΑΙ σίγουρο πως από την επόμενη χρονιά η παγκόσμια ημέρα Υγείας του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), που γιορτάζεται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνου, θα είναι για πολλές δεκαετίες αφιερωμένη στους βασικούς συντελεστές της διατήρησης της υγείας και της ζωής μας. Ειδικότερα με τον ηρωικό αγώνα των γιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού υγείας.

ΟΛΟΥΣ αυτούς σήμερα τους χειροκροτούμε, τους ευγνωμονούμε, τους ηρωποιούμε, ίσως τους έχουμε και πρότυπα για τις επόμενες γενιές.

ΕΧΟΥΝ πολύ ενδιαφέρον αυτά που είπε μια γιατρός, η κα Σταματούλα Τσικρικά (πνευμονολογος-φυματιολόγος του δημοσίου στο “Σωτηρία”) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (7/4): «Φέτος, τα γεγονότα είναι διαφορετικά και ο εορτασμός έχει έναν εντελώς ξεχωριστό συμβολισμό από κάθε άλλη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Σήμερα, τα πρόσωπα των εορταζομένων είναι κρυμμένα πίσω από τις μάσκες και τις μπλε ολόσωμες στολές. Ιδιόρρυθμη συγκυρία στα αλήθεια αφού έπρεπε να κρυφτούν από τους υπόλοιπους, ώστε να γίνουν τόσο ευδιάκριτοι για πρώτη φορά». Για σήμερα όμως, καταλήγει η ιατρός και πολύ σωστά κι ανθρώπινα «ας αφιερώσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2020 στους συναδέλφους που έπεσαν μαχόμενοι κατά του νέου ιού, με απαράμιλλο θάρρος και παρέμειναν μέχρι τελευταία στιγμή δίπλα στον ασθενή, τιμώντας το πνεύμα και τον όρκο του Ιπποκράτη»…

ΣΕ όλες τις νοσοκομειακές μονάδες-και ειδικά στα Χανιά -υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται “τον αγώνα τον καλόν” της σωτηρίας ασθενών, με αυταπάρνηση, καρτερικότητα και αυτοθυσία. Τους ευχαριστούμε.

(φωτ., σκίτσο Μίλο Μανάρα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.