Μουσείο Τυπογραφείας

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού…

Ναι, σήμερα. Η αναφορά στην μεγαλύτερη Οργάνωση Εθελοντισμού του κόσμου, είναι απολύτως δόκιμη, σε καιρούς που η Αλληλεγγύη, ως προσφορά και «συντρέχουσα» ανακούφιση στον συνάνθρωπο, είναι επιβεβλημένη…
Ανθρωπισμός
Αμεροληψία
Ανεξαρτησία
Ουδετερότητα
Ενότητα
Οικουμενικότητα
Εθελοντική Εργασία
– Καλημέρα κα Κατάκη, καλημέρα Βιργινία μου…
Βλέπω, προτάσσεις τις εφτά αρχές του Εθελοντισμού, ως προσευχή, υπόσχεση και “απολυτίκιον” καλοσύνης!
– Ναι, ναι, καλημέρα, ευχαριστώ κι εγώ και όλοι όσοι προσπαθούμε σ’ αυτό το μετερίζι τόσα χρόνια, Φωτεινή μου…
– Από την αρχή, λοιπόν, για πόσα χρόνια λειτουργίας, προσφοράς, δηλαδή, μιλούμε;
– Είκοσι τρία… Με τον σπόρο που έριξε ο Παππούς Ειρηναίος. Δημιουργήθηκε το Τοπικό Τμήμα, με συγκρότηση Συμβουλίου με ομάδα Ερυθροσταυριτισσών, με Σαμαρείτες ακόμη, που προστέθηκαν εδώ και μια τριετία, περίπου… Πάρα πολύ ζωντανή και άξια παρουσία, με νέα παιδιά, κορίτσια, αγόρια.
– Ναι, το γνωρίζω… Είναι ένας πυρήνας ιδιαιτέρως ζωτικός, και αποτελεσματικός…
– Οπωσδήποτε… Eχουν μεγάλο ενδιαφέρον για προσφορά… Διαθέτουν χρόνο, ευαισθησία, οργάνωση, αγάπη και δεν πρέπει να ξεχάσω να τονίσω, το πόσο σκληρά έχουν εκπαιδευτεί, προκειμένου να είναι άρτια δυναμωμένοι, και ν’ ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο!
Αρχηγός ο κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος και υπαρχηγοί οι κυρίες Νεκταρία Μπαργιωτάκη, πρεσβυτέρα και Μωραϊτάκη Γεωργία, καθώς και ο Καπής Στέφανος.
Αυτά τα παιδιά, κατευθύνουν και τονώνουν στην αγωνία και τον αγώνα για το ΚΑΛΟ, μια πλειάδα μελών, που αγγίζει, σίγουρα τα 80 άτομα…
– 80 (!) άτομα!.. Σημαντικό πράγματι, για τη μικρή Κίσαμο.
– Βέβαια, Σαμαρείτες, Διασώστες, Ναυαγοσώστες, σε πλήρη ετοιμότητα, πάντοτε!..
– Πρέπει να τα ευχαριστήσουμε, λοιπόν, και να τα συγχαρούμε αυτά τα συνειδητοποιημένα και ευαίσθητα άτομα, που τιμούν τον τόπο και την Ιδέα της Προσφοράς…
– Ασφαλώς, θέλω όμως ν’ αναφέρω και ορισμένες τουλάχιστον από τις γυναίκες του Ερυθρού, που, από τότε που ορκιστήκαμε, προσπαθούν κι εκείνες όσο μπορούν… κι ας ήρθαν οι Σαμαρείτες… ο… “νεανικός σίφουνας” να μας… επισκιάσουν.
Γέλια…
– Oλοι χρειάζονται, όλοι κάτι μπορούν!
– Ασφαλώς!
Μαζί με μένα…
– Σε διακόπτω… που είσαι η ψυχή, νομίζω;
– Καλά, καλά, όλες προσπαθούμε…
Οι κυρίες, Καίτη Πατερομιχελάκη, Αγγελική Περδικάκη, Χρυσή Βαρουχάκη, Αργυρώ Φιλιππάκη, Μαγδαληνή Τουλουπάκη, Μαρίκα Τουλουπάκη Ειρήνη Πιμπλή, Κατερίνα Μαρεντάκη, Ιωάννα Γιακουμάκη, Κατερίνα Δαράκη, Αργυρούλα Μαζοκοπάκη, Ιωάννα Καλαφατάκη, Μέλπω Παπουτσάκη, Σούλα Πατερομιχελάκη, Νεκταρούλα Ηλιάκη και άλλες… που ξέχασα ίσως αυτή τη στιγμή, αλλά να προσθέσω ότι διοικείται το τμήμα μας από τον σεβασμιότατο κ. Αμφιλόχιο (πρόεδρο) καθώς και μέλη, εκάστοτε θεσμικά πρόσωπα του Καστελίου…
– Ευχαριστώ γι’ αυτή την κουβέντα μας Βιργινία, κι εύχομαι καλή συνέχεια…
– Κι εγώ σ’ ευχαριστώ, Φωτεινή, και τα “Χανιώτικα νέα”, που μας φιλοξενούν…
Υ.Γ. Η συνομιλία με την κα Βιργινία Μανουσογιαννάκη – Κατάκη συνταξιούχο εκπαιδευτικό, σκιαγράφησε, κατ’ ελάχιστον, έστω, το “πρόσωπο” του Ερυθρού στην Κίσαμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.