Μουσείο Τυπογραφείας

Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ/ΑΝΕΚ LINES: Κυρίαρχος στην ποδηλασία με 8η συνεχόμενη πρωτιά

  • Η πορεία από το 1990 σε διάγραμμα
  • η αποστολή στο πανελλήνιο πίστας εφήβων -νεανίδων - παίδων
  • Συτζανάκη
  • Τζωρτζάκης (δεξιά) και Σταυρακάκης θα αγωνίζονται και φέτος στο εξωτερικό
  • Από την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Πατεράκη για τη νίκη του στο όμνιουμ παίδων
  • Η ομάδα που πήρε το χρυσό στη σκυταλοδρομία (Team Relay) του πανελληνίου  μάουντεν μπάικ, με τους προπονητές Ορφανουδάκη και Χ. Χαϊδεμενάκη
  • Παιδιά που αγωνίστηκαν στις πανελλήνιες ημέρες νεολαίας
  • Λιοδάκη
  • Λιβανός

Κάθε χρόνο δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο όταν έρθει η ώρα να γίνει αναφορά στην πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος στην ποδηλασία, αφού πλέον αυτή η διάκριση έχει γίνει ρουτίνα για τον Τάλως/ΑΝΕΚ Lines.

25 protaΕχουν καλυφθεί όλοι οι “τίτλοι” και τα “λογοπαίγνια”, οπότε και πάλι θα γράψουμε “στην κορυφή για 8η συνεχόμενη χρονιά, παρά τις δύσκολες από κάθε άποψη συνθήκες”, αλλά και το καθιερωμένο πλέον “με τις συνεχόμενες διακρίσεις δημιουργεί ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί από άλλον σύλλογο, όμως εύκολα μπορεί να διευρυνθεί από αυτόν”.
Μη έχοντας κάτι γενικότερο να προσθέσουμε, θα προχωρήσουμε στα όσα μας δήλωσε ο εκ των προπονητών της ομάδας, Παναγιώτης Μαρεντάκης, για τη νέα πρωτιά (που είναι συνολικά η 11η) του Τάλω.
Αναλυτικά οι απαντήσεις του 40χρονου τεχνικού (ο οποίος διετέλεσε αθλητής -έχοντας μεγάλες διακρίσεις- από το 1989 μέχρι το 2004, ενώ έκτοτε συνεχίζει στο πόστο που κατέχει τώρα).

“ΟΛΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ”

Παν. Μαρεντάκης

Παν. Μαρεντάκης

«Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της νέας επιτυχίας του συλλόγου μας και πολλές ευχές για καλή χρονιά.
Έχω πει και άλλες φορές ότι οι συλλογικές διακρίσεις στηρίζονται στη συνεισφορά όλων. Το 2018, για τον Τάλω αγωνίστηκαν σε δρόμο, πίστα και μάουντεν, περισσότεροι από 100 ποδηλάτες – ποδηλάτριες και όλοι έδωσαν βαθμούς, από τους κορυφαίους μας αθλητές μέχρι αυτούς της κατηγορίας μίνι αγόρια, αλλά και μάστερ. Καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι για να βρεθούμε ξανά στην κορυφή. Αναλογικά, σίγουρα αυτοί που διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες, αλλά και στα πανελληνία πρωταθλήματα των μεγάλων ηλικιακών κατηγοριών, όπου ο συντελεστής είναι πολύ μεγαλύτερος, έδωσαν περισσότερους βαθμούς, όμως επαναλαμβάνω η επιτυχία είναι συλλογική και όλα τα παιδιά είχαν συμβολή σε αυτήν.
Όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να “κυνηγήσεις” διακρίσεις αν δεν έχεις υποστήριξη χορηγών, ειδικά αν είσαι επαρχιακό σωματείο και ακόμη περισσότερο αν είσαι σε νησί. Στον τομέα αυτό εμείς είναι αλήθεια ότι είμαστε τυχεροί, αφού έχουμε χρυσό χορηγό την ΑΝΕΚ Lines, η οποία στήριξε και το 2018 την προσπάθειά μας, ενώ καθοριστικός ήταν ο ρόλος και των άλλων χορηγών του Τάλω και θέλω με την ευκαιρία να τους ευχαριστήσω όλους για ακόμη μια φορά. Πρέπει να σημειώσω ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες, αν δεν είχαμε την υποστήριξη της ΑΝΕΚ θα ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε μέρος σε τόσους αγώνες εκτός Κρήτης και μάλιστα με πολυμελής αποστολές, ενώ το 2018 βοήθησε αποφασιστικά και στη συμμετοχή των παιδιών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας εφήβων – νεανίδων.
Όλα τα προαναφερόμενα συντονίζονται άψογα από τη διοίκηση του σωματείου μας, τα μέλη της οποίας “παλεύουν”, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στον οικονομικό τομέα, που είναι και ο πιο δύσκολος, όμως και στο οργανωτικό κομμάτι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και έτσι ο σύλλογος βγαίνει “ασπροπρόσωπος” στους αγώνες που διοργανώνει.
Ακόμη, πρέπει να προσθέσω τη συμβολή των γονέων παιδιών, κυρίως από τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι συνεργάζονται άψογα με προπονητές και διοίκηση, συνεισφέροντας πάρα πολύ σε όλους τους τομείς.

“ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ”
Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είμαστε στην κορυφή, όμως ακολούθησαν πολλές και σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες μας έδωσαν ώθηση, στα μέσα του καλοκαιριού βρεθήκαμε στην 1η θέση και παραμείναμε εκεί μέχρι το τέλος. Η παρουσία μας ήταν εξαιρετική τόσο στον δρόμο, όσο στην πίστα και στο μάουντεν μπάικ.
Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες διακρίσεις, θα έλεγα τα δυο μετάλλια (χρυσό στην αντοχή, ασημένιο στο χρονόμετρο) του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στο πανελλήνιο δρόμου ανδρών στη Μυτιλήνη και το χάλκινο της Νάντιας Συντζανάκη στην αντοχή της αντίστοιχης διοργάνωσης γυναικών, την 4η θέση του Κώστα Λιβανού στα 1.000μ και την 6η της Σοφίας Λιοδάκη στο σκρατς, μετέχοντας στο ευρωπαϊκό πίστας εφήβων-νεανίδων που έγινε τον Αύγουστο στην Ελβετία, ενώ οι δυο τελευταίοι είχαν αγωνιστεί λίγες ημέρες ενωρίτερα, έχοντας πολύ καλή παρουσία και στο αντίστοιχο παγκόσμιο. Ακόμη η πρωτιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, της ομάδας σκυταλοδρομίας (Team Relay, την αποτελούσαν οι Ηλίας Πατεράκης-παίδας, Συντζανάκη-γυναίκα, Μιχάλης Κορτσιδάκης-άνδρας και Βασίλης Μαυριγιαννάκης -έφηβος) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μάουντεν μπάικ που έγινε στις Σέρρες, διοργάνωση στην οποία ο Τάλως κατέκτησε ακόμη 1 ασημένιο μετάλλιο στην αντοχή νεανίδων, 1 χάλκινο στην αντοχή παίδων και 2 χάλκινα στο XCΕ (Eliminator).
Επίσης, στον δρόμο σημαντικές διακρίσεις ήταν τα δυο χρυσά της Λιοδάκη στο πανελλήνιο νεανίδων, το χάλκινο της Χρυσής Σταυγιαννουδάκη στην αντοχή της ίδιας κατηγορίας και το χάλκινο στην αντοχή του Ηλία Πατεράκη στο πανελλήνιο παίδων, ενώ πρέπει να πω ότι η Λιοδάκη έτρεξε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου νεανίδων (U19) που διεξήχθη στη Τσεχία.
Όσον αφορά την πίστα, όπου παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε σε αυτήν παραμονές των εκάστοτε αγώνων, είχαμε μεγάλες επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ξεχώρισαν η 1η θέση του Γιώργου Σταυρακάκη στα 4.000μ ατομικής καταδίωξης ανδρών, όπου ο Τάλως (με τους Σταυρακάκη, Χατζηαγγελάκη, Κορτσιδάκη, Πανηγυράκη, Μπιτσάκη) πήρε και την 3η θέση στην ομαδική καταδίωξη, τα χρυσά στο όμνιουμ από τη Λιοδάκη στις νεάνιδες και τον Πατεράκη στους παίδες και το ασημένιο από τη Σταυγιαννουδάκη στις νεάνιδες, ενώ στο πανελλήνιο των μικρών ηλικιακών κατηγοριών (νεανίδων-εφήβων-παίδων) κατακτήσαμε συνολικά 16 μετάλλια και πήραμε την 1η θέση στην κατάταξη των νεανίδων, με τη Λιοδάκη να καταρρίπτει πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1995.
Τέλος, η παρουσία που είχαν τα μικρά μας (μίνι μικρά-μίνι μεγάλα αγόρια και κορίτσια, παμπαίδες – παγκορασίδες) στις πανελλήνιες ημέρες νεολαίας, αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών του Δήμου Αθηναίων και η κατάκτηση της 1ης θέσης στη γενική κατάταξη, επιβεβαιώνουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ακαδημία.
Με αφορμή όλα τα προαναφερόμενα, θέλω να ευχαριστήσω και την προπονητική ομάδα του συλλόγου μας για την άψογη συνεργασία που έχουμε.

“ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ”
Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια, από τα μέσα του Νοεμβρίου έχουμε αρχίσει την προετοιμασία μας για τη νέα σεζόν. Υποχρεωτικά, αφού δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη με το ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά, όλες οι προπονήσεις γίνονται σε δρόμους του Νομού μας και βέβαια το δύσκολο κομμάτι είναι μέχρι να βγούμε έξω από την πόλη.
Όμως, έχοντας πλέον αρκετά χρόνια στους δρόμους, ως αθλητής στην αρχή και ως προπονητής στη συνέχεια, μπορώ να πω ότι κάθε χρόνο βελτιώνεται η αντιμετώπιση που έχουμε από τους οδηγούς. Η πλειοψηφία τους σέβεται το “κομβόι” που δημιουργείται, αντιμετωπίζει με υπομονή την κατάσταση, δεν ρισκάρει προσπεράσεις. Στους λίγους, που καταβεβλημένοι από το άγχος της καθημερινότητας “βγάζουν” κάποιον εκνευρισμό, τους προτρέπω να σκεφτούν ότι αύριο-μεθαύριο μπορεί στη σέλα να κάθεται το παιδί τους ή το εγγόνι τους και να κάνουν υπομονή όταν έχουν μπροστά τους ποδηλάτες.
Στους ρυθμούς αυτούς, δηλαδή πολύωρες προπονήσεις για το “κτίσιμο” της φυσικής κατάστασης και κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις δύναμης και ταχύτητας, θα κινούμαστε μέχρι την έναρξη της σεζόν, στα τέλη του Φλεβάρη, ενώ στη συνέχεια θα διαφοροποιηθεί κάπως το πρόγραμμα, έχοντα στόχο να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατόν κατάσταση στα πανελλήνια πρωταθλήματα της σεζόν.

“ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019”
Δεν έχει αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια την παρουσία μας στον χώρο. Έτσι και για το 2019 έχουμε αποβάλει το άγχος που δημιουργεί η “πίεση” για νίκες και πρωτιές. Ιδιαίτερο βάρος θα δώσουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και στους διεθνείς αγώνες νεανίδων και εφήβων στην πίστα, όπου το ευρωπαϊκό θα γίνει στο Βέλγιο και το παγκόσμιο στη Γερμανία. Ναι, σίγουρα θέλουμε να προσπαθήσουμε να μείνουμε ακόμη μια χρονιά στην 1η θέση, αλλά χωρίς αυτό να είναι το μοναδικό μας μέλημα. Αν το καταφέρουμε θα χαρούμε, αν όχι δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Οι βάσεις που έχουν μπει με την άψογη λειτουργία της ακαδημίας είναι γερές και επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι ο Τάλως θα συνεχίσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, χωρίς αυτός να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κατάκτηση της κορυφής.
Ακόμη, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι και φέτος τόσο ο Τζωρτζάκης, όσο και ο Σταυρακάκης, θα συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται και στο εξωτερικό, με την “Continental Tarteletto Isorex” Βελγίου και την ακαδημία της “SEG Racing”, αντίστοιχα».

“ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΙΑ”
Ολοκληρώνοντας, θα μου επιτρέψεις να πω ότι αφιερώνουμε την πρωτιά του 2018 σ’ έναν πολύ καλό μας φίλο, ο οποίος δυστυχώς “έφυγε” κατά τη διάρκειά του περασμένου χρόνου. Αναφέρομαι στον Μανώλη Αγριμάκη, τον οποίο τον “χάσαμε” σε μια στιγμή που έκανε αυτό που αγαπούσε πάρα πολύ, δηλαδή ποδήλατο».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Μαρεντάκης Παναγιώτης (σε δρόμο και πίστα), Ορφανουδάκης Κώστας (σε μάουντεν μπάικ και ακαδημία), Χαϊδεμενάκης Μπάμπης (σε Downhill – ΒΜΧ και ακαδημία), Φραγκιουδάκης Γιάννης (στην ακαδημία) και Γερακάκης Ακύλας (στην ακαδημία).

ΧΟΡΗΓΟΙ
ANEK Lines (χρυσός), “Minoa Palace resort and spa”, Ψαρουδάκης ελαιόλαδα, Μπιτσάκης εμπορική, Κατερίνα Γαροφαλάκη κοσμήματα-ρολόγια, Affidea Ευρωϊατρική-Ιατρικό Χανίων, “Ποδηλατοδρόμιο”, “Lion Bike Rentals”.
* Υπήρχαν ακόμη αρκετοί υποστηρικτές, σε αγώνες στον Νομό μας συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι Δήμοι Πλατανιά, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων και ο Π.Σ. Γλώσσας, ενώ πολύτιμη συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή τους είχαν η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων/ΤμήμαΤροχαίας, το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Χανίων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Γιάννης Κοπανάκης, αντιπρόεδρος: Αναστασία Κουλαξίδη, γενικός γραμματέας: Νεκτάριος Πανηγυράκης, ειδικός γραμματέας: Χρύσα Στεφανουδάκη, ταμίας: Παναγιώτης Φραγκεδάκης, γενικός αρχηγός: Ηλίας Λιοδάκης, έφορος: Νεκτάριος Λιβανός, έφορος υλικού: Μανώλης Κουρμούλης, δημόσιες σχέσεις: Δαμασκηνή Κατράκη. Aναπληρωματικά μέλη: Μιχάλης Ζωγραφάκης, Άννα Καλοτεράκη, Αντώνης Γουλερμάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.