Μουσείο Τυπογραφείας

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ

“Ουδέν καλύτερον του αμοιβαίου”

  • Η Ελεάννα Ποντικάκη και ο Κοσμάς Λιλικάκης
  • Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής

Με στόχο την ανάδειξη του παλιού μεταξοτυπίου “Χρώμα” στην Σπλάντζια (Δασκαλογιάννη 42) αλλά και την συνύπαρξη παλιών και νέων καλλιτεχνών από διάφορα είδη τέχνης εγκαινιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο αυτό έκθεση σύγχρονης τέχνης, συλλεκτικών έργων και αντικειμένων (ζωγραφική, κόμικ, χαρακτική, μεταξοτυπία, φωτογραφία, κατασκευές) με τίτλο: “Ουδέν καλύτερον του αμοιβαίου”
Eκ των επιμελητών της έκθεσης η ιστορικός τέχνης Ελεάννα Ποντικάκη υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει τα τωρινά έργα καλλιτεχνών, καλλιτεχνών παλιών «όπως ο Μιχάλης Μανουσάκης -που συμμετέχει με δύο έργα- μέχρι πολύ νεώτερους όπως τα έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου».
Επίσης χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι η πολυφωνία καθώς περιλαμβάνει φωτογραφίες, χαρακτικά κ.λ.π.
Από την πλευρά του ο εικαστικός Κοσμάς Λιλικάκης καλλιτέχνης στάθηκε και στην προσπάθεια ανάδειξης του συγκεκριμένου χώρου. «Εδώ είναι ένα παλιό μεταξοτυπίο, ίσως από τα μοναδικά της πόλης και με την ευκαιρία της έκθεσης δίνουμε δημοσιότητα και τονίζουμε ότι υπάρχει ένας τέτοιος χώρος έτσι ώστε να μπορεί σε αυτή την περίοδο της κρίσης να παραμείνει εύρωστος και ζωντανός. Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε με την Πολιτεία έτσι ώστε να αναδείξουμε και άλλους χώρους που έχουν άμεση ανάγκη», κατέληξε.
Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 του μηνός (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Καλλιόπη Γιατρουδάκη, Γιάννης Δημητράκης, Νικόλας  Joao Κοκοβλής, Κοσμάς Λιλικάκης, Γιώργος Λυτζέρης, Μιχάλης Μανουσάκης, Λευτέρης Μετινόγλου, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Γρηγόρης Νιόλης, Παντελής Παντελόπουλος,
Δημήτρης Σακελλίων, Rena stollenwerk, Αντώνης Φραντζεσκάκης.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.