Μουσείο Τυπογραφείας

Ορθοπεταλιές εν μέσω καραντίνας

Ποδήλατα βγήκαν από αποθήκες και επισκευάστηκαν, άλλα αγοράσθηκαν και πλέον η εικόνα μιας οικογένειας που να κυκλοφορεί στο δρόμο στους δύο τροχούς δεν είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε στη Δανία ή την Ολλανδία μόνο, αλλά και… στα Χανιά!
Δευτέρα απόγευμα στην Ανδρέα Παπανδρέου, στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, και μέσα σε 15 λεπτά μετράμε 60 ποδήλατα να περνάνε τον δρόμο και ούτε ένα Ι.Χ.!
«Είναι αλήθεια ότι επειδή έχει περιοριστεί πάρα πολύ η κίνηση είναι πιο εύκολο για την οικογένεια να πάρουν όλοι τα ποδήλατα τους και να βγουν στους δρόμους. Λόγω Covid έχουν ευνοηθεί οι συνθήκες για να χρησιμοποιήσει κάποιος το ποδήλατο» μας λέει ο προπονητής του Συλλόγου “Τάλως” κ. Παναγιώτης Μαρεντάκης.
Παρότι τα Χανιά έχουν τεράστια παράδοση στην αγωνιστική ποδηλασία με πολλές επιτυχίες από τους Συλλόγους τους (Τάλως, Κύδων) δυστυχώς δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με τη χρήση του ποδηλάτου ως καθημερινό μέσο κυκλοφορίας.
«Αν εξαιρέσεις τα Λενταριανά και τον Αγιο Ιωάννη που έχουν μεγάλες ανηφόρες η υπόλοιπη πόλη είναι επίπεδη, εύκολα πηγαίνεις στον Κουμπέ, στη Σούδα, στα Παχιανά, στους Αγ. Αποστόλους. Απλά χρειάζεται να δοθούν και κάποια κίνητρα στον κόσμο, να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, να ενισχυθεί η κουλτούρα του ποδήλατου», τονίζει ο κ. Μαρεντάκης.
Εκτός από ένα εύκολο μέσο χρήσης το ποδήλατο, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ούτε το κυκλοφοριακό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό τρόπο άθλησης, για αυτό άλλωστε και ειδικά αυτές τις ημέρες του υποχρεωτικού εγκλεισμού οι πολίτες βλέπουν το πετάλι και τους δύο τροχούς ως μια διέξοδο ελευθερίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.