Μουσείο Τυπογραφείας

Ονοματοδοσία Μουσείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ονοματοδοσίας του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Παλαιών Ρουμάτων, με την επωνυμία του ηρωικού και ιστορικού στελέχους της ΕΠΟΝ Χανίων, Λούλη Παναγιωτάκη.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το σωματείο Λαϊκής Βιβλιοθήκης Παλαιών Ρουμάτων και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς του χωριού.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο του σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης, Μαθιό Κουμάκη, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Λαϊκής Βιβλιοθήκης, Μανώλη Μπομπολάκη και τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, με λόγια τιμής για τον Λούλη Παναγιωτάκη, ο οποίος είχε καταγωγή από τα Παλαιά Ρούματα.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον καθηγητή σύγχρονης ιστορίας Γιώργο Μαργαρίτη. Χαιρετισμό απεύθυναν, το μέλος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Πλατανία, Δημήτρης Ανθούσης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), Μπάμπης Πετράκης, ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και περιφεριακός σύμβουλος Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης, ο πρόεδρος των φυλακισθέντων-εξορισθέντων της δικτατορίας και στέλεχος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία του χωριού με αντάμωμα κρητικής και ποντιακής μουσικής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.