Μουσείο Τυπογραφείας

Ονοματοδοσία με… κριτική

PALIO TELONEIOΤην πραγματοποίηση της τελετής ονοματοδοσίας τού υπό ανακατασκευή πολυχώρου πολιτισμού του Παλιού Τελωνείου στις 21 Οκτωβρίου παρουσία του Μ. Θεοδωράκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τ. Βάμβουκας. Οπως έκανε γνωστό στα εγκαίνια θα παραβρεθούν η Μ. Φαραντούρη, ο Στ. Κορκολής, η Μ. Μανουσάκη και οι Ορχήστρες “Μ. Θεοδωράκης” και “Vamos”.
«Το Παλιό Τελωνείο θα πρέπει να είναι άρτιο και πλήρες όταν θα εγκαινιαστεί», παρατήρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού “100/5” Α. Παπαδογιάννης αναφερόμενος στο θέμα.
Σφοδρή κριτική για το κόστος των εκδηλώσεων -και όχι προς την επιλογή να τιμηθεί ο Μ. Θεοδωράκης- άσκησαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου των Μ. Σκουλάκη, Σαρρή, Παπαντωνάκη και Ρίζου, καθώς όπως, σημειώνονταν στη σχετική εισήγηση (η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας), το κόστος θα ανέλθει στις 40.000 ευρώ.
Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος Β. Περράκη υπενθύμισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δοθεί το όνομα του Θεοδωράκη στο Παλιό Τελωνείο, επεσήμανε την επιθυμία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη να είναι “παρών” στην εκδήλωση ενώ υπογράμμισε και το γεγονός της κλονισμένης υγείας του Μίκη Θεοδωράκη.
Διευκρίνισε δε ότι τα έξοδα θα πάνε για τη φιλοξενία των μουσικών ενώ οι Κορκολής και Μανουσάκη δεν θέλουν αμοιβή.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος έκανε έκκληση στις άλλες παρατάξεις να μην αντιμετωπιστεί μια τόσο σημαντική εκδήλωση με μεμψιμοιρία.
Τελικά, η εισήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Καταψηφίστηκε συνολικά από τις παρατάξεις Παπαντωνάκη και Ρίζου και τη δημοτική σύμβουλο Κ. Βουτετάκη, ως προς το μέρος των εξόδων από τις παρατάξεις των Σκουλάκη και Παπαδογιάννη, ενώ “παρών” ψήφισαν οι Λεβεντάκης και Φραγκάκης. Κουρούσης και Σαρρής απείχαν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.